Rovana Plumb a anuntat, luni, ca a achitat imprumutul de 800.000 de lei, cu doua apartamente detinute in Romania, astfel ca datoria care a generat ingrijorari in cadrul audierii sale in comisie nu mai exista. Comisia Juridica a Parlamentului European, cea care a blocat procedura de numirea a Rovanei Plumb, va decide, luni, ce se intampla cu candidatura acesteia.

"Am oferit creditorului rambursarii (persoana fizica) doua apartamente pe care le detin in Romania, care sunt deja in declaratia financiara si aceasta a acceptat ca o plata integrala imediata a datoriei mele. In consecinta, datoria care a generat ingrijorarile dumneavoastra nu mai exista. Cat de curand posibil, pana pe 23 octombrie 2019 cand Parlamentul European va vota noua Comisie, solutiile mentionare mai sus vor fi puse in aplicare”, se arata in scrisoarea transmisa de Rovana plumb catre Comisia JURI, citata de Mediafax.

Rovana Plumb, propunerea Romaniei de comisar european, a fost respinsa joia trecuta de Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European, „cu o larga majoritate”.

Si Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru functia de comisar european pentru extindere si politica de vecinatate, a primit un vot negativ in Comisia pentru Afaceri Juridice.

Europarlamentarii romani, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o sustin "cu fermitate" pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al Romaniei pentru functia de comisar european pentru transporturi.

"Eurodeputatii din Delegatia Romana S&D considera ca Rovana Plumb se afla intr-o situatie fara precedent creata in urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale in zona confuziei procedurale. Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE sa ofere solutii la ceea ce domniile lor considera ca ar fi 'neclaritati' in acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb sa depaseasca faza preliminara", se arata intr-un comunicat transmis de PSD.

Sursa citata precizeaza ca, potrivit Regulamentului de Procedura al Parlamentului European, Comisia Juridica ar fi trebuit sa ofere o serie de recomandari care sa ajute candidatul sa rezolve eventualele neclaritati.

"Recomandarile pot merge pana la a i se indica respectivului candidat sa renunte la bunurile sau actiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau sa gaseasca solutii financiare pentru a stinge un posibil conflict. In ultima instanta, Comisia JURI poate sa sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acesti pasi nu s-a parcurs pana in acest moment. In consecinta, sedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lamuririle necesare in cazul comisarilor desemnati din partea Romaniei si Ungariei", afirma europarlamentarii PSD semnatari ai comunicatului.

Potrivit acestora, Rovana Plumb este "un candidat serios si bine pregatit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeana". Comunicatul este semnat de europarlamentarii: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru si Adrian-Dragos Benea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri