Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la Ordonanta de Urgenta 103/2018 privind majorarea indemnizatiilor veteranilor de razboi, care prevede ca sotul supravietuitor sa beneficieze de suta la suta din indemnizatie, fata de jumatate cum era stipulat inainte.

Legea privind aprobarea OUG nr. 103/2018 pentru modificarea art.1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi prevede majorarea de la 1 ianuarie 2019 a valorii indemnizatiilor invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi.

Astfel, invalizii de razboi au o indemnizatie de: 1.500 de lei lunar, pentru marii mutilati si cei incadrati in gradul I de invaliditate; 1.000 de lei lunar, pentru cei incadrati in gradul II de invaliditate; 900 de lei lunar, pentru cei incadrati in gradul III de invaliditate. Veteranii de razboi au o indemnizatie de 600 de lei lunar, iar vaduvele de razboi, daca nu s-au recasatorit - 600 de lei lunar, scrie Agerpres.

"Sotul supravietuitor, care nu s-a recasatorit, sa beneficieze de 100% din indemnizatia de veteran de razboi si de jumatate din renta lunara, precum si de jumatate din numarul calatoriilor gratuite la care avea ori trebuia sa aiba dreptul, potrivit legii, sotul decedat", mai prevede legea.

In ordonanta de urgenta se arata ca acestia beneficiau doar de jumatate din indemnizatia de veteran de razboi.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Luni sau marti voi desemna un premier
Klaus Iohannis: Luni sau...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis: Prezenta la vot este esentiala pentru o Romanie fara PSD