Deputatul Nicusor Dan a dat in judecata Primaria Capitalei fiindca nu i-a comunicat proiectul de amenajare a Parcului Cismigiu, care a starnit mai multe controverse in spatiul public fiindca propune cresterea numarului de alei si defrisari.

Acesta cere instantei sa oblige municipalitatea sa-i comunice proiectul tehnic de amenajare a parcului.

”Am chemat in judecata Primaria Capitalei pentru Parcul Cismigiu, asa cum am promis. In 13 august am solicitat Primariei sa ne comunice documentatia tehnica pentru Parcul Cismigiu, in care ar urma sa se construiasca alei betonate largi, peste radacinile copacilor. Documentatia ar fi trebuit sa stea la baza Hotararii Consiliului General pentru indicatorii tehnico economici, dar nu a fost facuta publica. Primaria nu a raspuns in termenul legal de 30 de zile. Am formulat actiune la Tribunalul Bucuresti. Numarul dosarului este 28678/3/2019”, a scris Nicusor Dan pe pagina de Facebook.

HotNews.ro a obtinut proiectul de reamenajare a Parcului Cismigiu, in cadrul caruia se vor face lucrari de circa 10 milioane de euro. Acesta prevede in linii mari pastrarea caracterului original al parcului si restaurarea elementelor definitorii - zona La cetate, la buturuga, terasa de trandafiri, grota, izvoarele, lacul si debarcaderul, insa propune cresterea numarului de terase si chioscuri de la 11 la 17, taierea mai multor arbori, in principal bolnavi, uscati, nevalorosi, desfiintarea celor 3 locuri de joaca si amenajarea unuia mare in zona Pietei Walter Maracineanu, desfiintarea spatiului pentru caini, dar si cresterea suprafetei aleilor.

O alta propunere controversata este pavarea peluzei de pe axul parcului.

Citeste si:
De la "E o zi importanta pentru bucuresteni" la "plecati din Capitala"
Firea, de la "E o zi...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sora Gabrielei Firea, director la Garda de Mediu