La fel ca in cazul numirii Rovanei Plumb, Viorica Dancila trateaza si a doua nominalizare pentru postul de Comisar European cu superficialitate, implicand doar PSD-ul in luarea deciziei, refuzand sa implice si alte parti, precum presedintele Iohannis.

“Sa nu ne miram daca, aplicand aceeasi reteta, va obtine acelasi rezultat”, a transmis Siegfried Muresan, europarlamentar.

La randul sau, liderul PLUS si al grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos avertizeaza ca Romania risca sa piarda portofoliul Transporturilor din Comisia Europeana, daca nu va face „o nominalizare rezonabila”. „In cazul in care Dancila si PSD vor continua sa se joace de-a nominalizarea, in cazul in care vor crede si pe viitor ca postul de comisar european poate fi tranzactionat ca la taraba in interiorul PSD, Romania risca sa piarda portofoliul Transporturi”, afirma Ciolos.

Dacian Ciolos precizeaza ca Romania se afla intr-un moment dificil in ceea ce priveste desemnarea comisarului european.

„Dupa telenovela cu banii imprumutati si cu apartamentele Rovanei Plumb, riscam sa distrugem totul. Vreau sa mai explic o data, poate intelege si Viorica Dancila: Romania a primit un portofoliu foarte important in Comisia Europeana, cel al Transporturilor. L-a primit Romania, nu Guvernul PSD, nu doamna Dancila pe persoana fizica”, precizeaza liderul PLUS, intr-o postare pe Facebook.

El spune ca repartizarea acestui portofoliu n-a fost o intamplare si nici un cadou pentru un guvern care s-a situat mereu pe pozitii antieuropene, ci „un rol important l-a avut votul romanilor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, cand au trimis la Bruxelles multi oameni competenti, oameni care cred in valorile Uniunii Europene”.

„Si, daca tot a spus Viorica Dancila ca am relatii si influenta ca lider al unui grup politic important din Parlamentul European, atrag atentia in modul cel mai serios ca noi, romanii, putem pastra portofoliul Transporturilor din Comisia Europeana numai daca vom face o nominalizare rezonabila. Daca vom propune un om competent, dedicat valorilor europene si integru. Conditii pe care i le-am spus inca de la inceput Vioricai Dancila si de care nu a tinut cont. In cazul in care Dancila si PSD vor continua sa se joace de-a nominalizarea, in cazul in care vor crede si pe viitor ca postul de comisar european poate fi tranzactionat ca la taraba in interiorul PSD, Romania risca sa piarda portofoliul Transporturi”, avertizeaza Dacian Ciolos.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, ca Mihai Fifor este un candidat potrivit pentru postul de comisar european, precizand ca si-ar dori sa fie nominalizata o femeie, dar ca acest criteriu nu este o obligatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri