Senatul si Camera Deputatilor se reunesc joi dimineata, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare, pe 10 octombrie.

"Avem motiunea citita maine si discutata si votata joia viitoare, pe 10 octombrie", a anuntat miercuri liderul grupului PRO Romania, Victor Ponta, dupa sedinta Birourilor permanente reunite.

Motiunea de cenzura intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!" a fost depusa marti de Opozitie, scrie Agerpres.

Miercuri a avut loc o sedinta de plen comun al Parlamentului in care ar fi trebuit sa se citeasca motiunea, dezbaterea si votul fiind programate initial pentru sambata. Insa, sedinta de plen a fost suspendata ca urmare a respingerii, prin vot, a programului de lucru si a ordinii de zi. In aceste conditii, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor s-au reunit, din nou, pentru a doua oara in aceeasi zi, si au stabilit un alt calendar al motiunii de cenzura.

Documentul are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, ALDE, doi deputati ai minoritatilor nationale, patru parlamentari PSD si un deputat independent.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

In textul motiunii se solicita votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, initiatorii aratand ca, imediat dupa acest moment, Opozitia va propune "cea mai buna solutie guvernamentala pentru romani", anticipandu-se ca solutia benefica este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

Semnatarii sustin ca solutia dupa demiterea Guvernului PSD inseamna si adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat catre dezvoltarea si modernizarea tarii si catre prosperitatea reala a fiecarui roman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri