Un primar PSD din Gorj a fost sanctionat cu avertisment de la Politie, dupa ce un consilier judetean liberal l-a reclamat ca l-a facut „nesimtit si derbedeu", intr-o postare pe Facebook.

Primarul comunei Turburea, Ion Birca, a primit un avertisment de la Politie din cauza unui comentariu facut pe Facebook la o postare a consilierului judetean PNL Victor Banta, fostul prefect de Gorj, in care edilul era acuzat ca „a constituit un grup organizat, prin care a colectat in mod ilegal deseurile din localitate si le-ar fi transportat ilegal in doua amplasamente ilegale, iar in ultimul dintre ele le-ar fi incendiat".

„Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale l-au sanctionat pe barbat cu avertisment in baza legii 61/1991", a declarat, corespondentului Mediafax Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Birca s-a prezentat la Poliţie, unde, potrivit unor surse din cadrul institutiei, ar fi recunoscut fapta si a promis ca nu va mai folosi cuvinte jignitoare pe reteaua de socializare.

„Eu l-am dat in judecata pe domnul Banta, pentru ce a postat dumnealui pe Facebook, pentru calomnie, pentru acuzatiile cu gunoiul, ca nu sunt vinovat. O sa se dovedeasca la instanta. Ce sa fac? Sa ma duc sa-l bat? Nu ma duc sa-l bat. Sa pun pe Facebook prostii, ce a pus el cu gunoaiele? Lucruri neadevarate? Nu! Ma duc la instanta. E lege pentru mine, e lege si pentru el. Jigniri, hartuire. Daca ai ceva cu mine, vino si spune-mi mie, nu te apuci tu sa pui pe Facebook. Sunt reprezentantul unei localitati. M-am dus la Politie. Am recunoscut. Da, i-am zis ca e

si alte cuvinte, intr-adevar. Ultima data i-am zis . Asta a fost toata treaba. Am recunoscut-o. Eu am treaba cu gunoiul? Sa spui ca primarul a dat foc? A incercat sa ma denigreze ca am dat eu foc la gunoi? Duceau gunoiul pe o platforma de beton, descarcau masina si il incarcau in masina mai mare, era un schimb", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Birca, primarul comunei Turburea.

De cealalta parte, Victor Banta sustine ca primarul l-ar fi facut si „derbedeu".

„Mi s-a comunicat de la Politie ca a fost identificat si sanctionat contraventional utilizatorul cu numele Ion Birca. M-a facut nesimtit si derbedeu. A spus cu subiect si predicat. Sa ma dea in judecata, eu nu folosesc cuvinte ofensatoare. Fac afirmatii, dar niciodata nu jignesc. Oricine are o opinie, fie ea contradictorie, fata de orice persoana, poate sa si-o spuna, fara probleme, dar sa o spuna civilizat, adica nu ma deranjeaza ca vorbeste un om in contradictoriu cu mine. Mai mult, nu ma deranjeaza ca ridica putin tonul. Nu ma deranjeaza nici ca poate vorbeste de pe un ton cu aer de superioritate, nu, fiecare isi asuma cum considera el sa trateze oamenii, dar atata timp cat folosesti un limbaj necivilizat si jigniri, asta deja este de neadmis, cu atat mai mult cu cat este vorba de o demnitate publica, o persoana care detine o demnitate publica este o persoana care da un exemplu. Forta exemplului este una dintre cele mai puternice forte de a influenta constiinte, tu esti formator de opinie", a precizat, pentru Mediafax, consilierul judetean Victor Banta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri