Evenimentul de lansare a candidaturii liderului PSD, Viorica Dancila, la Presedintia Romaniei a inceput, sambata, la Romexpo, in prezenta liderilor social-democrati, la trei zile de la demiterea guvernului sau.

UPDATE 14:30:

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, presedintele executiv al PSD, a declarat ca rolul sau in campania pentru prezidentiale a social-democratilor va fi unul "cheie", adaugand ca in cazul in care ar fi existat solicitari de suspendare a sa din functia de partid, imediat si-ar fi depus demisia.

"Unul cheie, o sa vedeti, urmariti campania si o sa vedeti, o sa va prindeti", a declarat Eugen Teodorovici, sambata, la Romexpo, intrebat care va mai fi rolul sau in campania pentru prezidentiale a candidatului PSD, Viorica Dancila.

UPDATE 14:10:

Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dancila, a declarat sambata, in cadrul evenimentului de lansare a campaniei sale pentru alegerile prezidentiale, ca va lupta pentru a "scapa Romania de cel mai toxic presedinte pe care l-a avut".

"Voi lupta in aceasta campanie pentru a scapa Romania de cel mai toxic presedinte pe care l-a avut vreodata. Un presedinte care s-a intors impotriva romanilor, care a blocat Guvernul si a refuzat drepturile oamenilor, care si-a batut joc de Constitutie si de deciziile CCR. Un presedinte care a aruncat Romania in haos, doar pentru a-si impune Guvernul sau. Un presedinte care nu a facut nimic bun timp de cinci ani, cu aroganta, cu autosuficienta si cu dispret pentru romani. Avem un presedinte in functie care a sacrificat romanii din ambitia unui nou mandat. Avem datoria pentru oameni si pentru tara sa inlaturam acest personaj, dispus sa faca rau propriului popor, pentru interesul lui, pentru a mai confisca inca cinci ani din viitorul Romaniei", a spus ea in cadrul evenimentului desfasurat la Romexpo.

UPDATE 13:35:

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat sambata, in cadrul evenimentului de lansare a candidaturii pentru prezidentiale, ca motiunea de cenzura a fost primul pas dintr-un plan "elaborat si meschin" de a elimina PSD din competitie, solicandu-le social-democratilor sa fie uniti pentru a castiga alegerile prezidentiale, parlamentare si locale.

"Cei care ne-au vrut doborati vor fi taxati la vot de romani, isi vor devoala impostura si vor arata cum sunt: o gasca de amatori, avida de putere, cu care nu stiu ce sa faca, cum sa o puna in slujba tarii", a sustinut Dancila.

Ea le-a transmis social-democratilor ca trebuie sa lupte in aceasta campanie electorala pentru victorie si sa nu se indoiasca de puterea pe care o au impreuna.

"Nu vor fi simple batalii de campanie, va fi un adevarat razboi, in care va fi nevoie sa ne punem solidaritatea si munca, dar si inimile si curajul de care putem da dovada. Si o vom face si acum, ca de fiecare data. (...) Nu fugim, noi nu abandonam, forta noastra nu e trecatoare. (...) Aceste forte cu care noi luptam, vor distrugerea PSD, disparitia ca partid, au spus-o in discursul public, este singurul lor obiectiv", a afirmat Viorica Dancila.

Presedintele social-democratilor, Viorica Dancila, s-a declarat convinsa ca partidele care au votat in favoarea motiunii de cenzura se vor dezbina in curand, deoarece nu sunt unite printr-un program sau o viziune comune.

"Aceasta alianta de moment se va dezbina curand. Pentru ca pe ei nu ii uneste nicio viziune, niciun plan, niciun program. Ii uneste ura pentru noi, pentru PSD. Au inceput deja sa se sfasie intre ei si nu mai dureaza mult pana cand toata aceasta perdea de fum se va risipi si vor pierde din nou in fata noastra. Nu ii uneste nimic bun. Ii tine impreuna setea de putere, ii tine aproape ipocrizia si lipsa de principii, ii anima dorinta de a vedea partidul nostru la pamant. Atat! Dar nu vor reusi, pentru ca prin ceea ce au facut acum ne-au deschis calea spre o lupta deschisa, fara menajamente si fara bariere impotriva lor: a impostorilor, a tradatorilor, a mitomanilor, pentru a-i zdrobi in alegerile din anul acesta si anul viitor. Cand pierd ei, romanii si Romania castiga, si pentru asta trebuie sa luptam cu totii", a spus ea in cadrul evenimentului de lansare a campaniei pentru alegerile prezidentiale, desfasurat la Romexpo.

Dancila si-a exprimat convingerea ca formatiunile care au votat impotriva Guvernului in Parlament se vor "sfasia" intre ele "pana nu va mai ramane nimic".

UPDATE 13:00:

Deputatul social-democrat Lia Olguta Vasilescu sustine ca viitorul guvern va dubla bugetele Serviciilor si pe cel al Administratiei Prezidentiale, in timp ce va diminua pensiile, salariile si voucherele de vacanta.

"Sambata, vor veni cu un buget pentru anul viitor. Cred ca va fi foarte simplu pentru ei sa il faca. Si stim si noi cum o sa il faca, pentru ca i-am mai vazut pana acum ce spuneau cand erau in Opozitie. Vor dubla bugetele de la Servicii, vor dubla bugetul Administratiei Prezidentiale - pentru ca Klaus Iohannis trebuie sa aiba bani de deplasari. In schimb, vor taia vouchere de vacanta, vor taia pensii si salarii, vor face ceea ce au facut si pana acum. Va imaginati scena cu Citu si Caramitru Junior cum trudesc ei la bugetul Romaniei. Va imaginati? Ca sa ne dam seama cam cat de comic va fi. Tragic este insa altceva. Ca guverneaza un partid care in alegeri are 20% si trece in Opozitie un partid care a luat 46% la alegeri. Cum s-a intamplat asta, dragi colegi? Prin tradarea fostului nostru coleg de partid, Victor Ponta. Care ne spune acum ca are telefonul plin cu mesaje de la PSD-isti. Eu zic sa se uite in frigider", a declarat ea in cadrul evenimentului de lansare a candidaturii Vioricai Dancila pentru prezidentiale.

UPDATE ora 12:20:

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzau, s-a declarat convins ca social-democratii vor reusi ce "nu au reusit nici americani" - sa aduca "pe cea mai inalta pozitie in stat o femeie, pe Viorica Dancila".

"Nu mai avem voie in acest moment sa facem nicio greseala, vom demonstra ca de data aceasta numai noi suntem in stare sa aducem in fata romanilor si pe cea mai inalta pozitie, culmea, ce nu au reusit nici americanii, o femeie, pe Viorica Dancila. (...) Singurul om care poate sa aduca echilibru, singurul om care va respecta Constitutia, pentru prima oara din functia de presedinte, este unul singur, care pana acum ne-a garantat acest lucru: presedintele nostru, Viorica Dancila ", a mai declarat Ciolacu.

UPDATE ora 11:55:

PSD va avea cate un responsabil de campanie la alegerile prezidentiale pe fiecare regiune a tarii, a anuntat, sambata, Viorica Dancila, liderul social-democratilor, noteaza Agerpres.

"Avem pe fiecare regiune, pentru a eficientiza activitatea, cate un responsabil de campanie. Luni vom fi la sediul din Kisellef si vom face o echipa mult mai puternica. Vrem acest lucru pentru ca ne dorim sa castigam si fiecare coleg, fiecare colega din PSD, din conducerea partidului care vrea sa se implice. Pe mine m-a bucurat decizia colegelor si colegilor mei de ieri", a declarat Dancila, care isi lanseaza candidatura la un eveniment organizat la Romexpo.

Intrebata cu ce a gresit Mihai Fifor, care in urma deciziei CEx al PSD de vineri a fost schimbat din functia de sef al campaniei electorale, liderul social-democratilor a explicat: "Nu a gresit Mihai Fifor, nu as interpreta asa. Mihai Fifor este un om implicat, dar vrem ca mai multi colegi sa se implice in organizare si in deplasarile in teritoriu. Vrem ca mult mai multi sa ne implicam, pentru a avea sanse mult mai mari sa castigam prezidentialele".

Stire initiala:

Premierul Viorica Dancila a declarat sambata ca intra in campania electorala cu dorinta de a invinge si cu gandul la fiecare roman "care trebuie sa creada in aceasta tara si in viitor", potrivit Agerpres.

Dancila a declarat, referitor la Pactul pentru bunastarea romanilor, ca liberalii ar trebui sa il semneze ca sa arata ca nu vor taia pensiile si salariile. Precizarile au fost facute dupa ce presedintele Klaus Iohannis si liderul PNL, Ludovic Orban, au dat asigurari ca nu vor fi taiate pensiile si salariile.

"Daca, intr-adevar, nu vor sa taie pensiile si salariile, sa semneze Pactul pentru bunastarea romanilor si atunci le vom acorda credibilitate. (...) Daca semneaza, vom sustine. Noi nu vrem ca tara sa stea in instabilitate. Asa cum am spus, vreau sa vina un nou guvern cat mai repede, sa fie desemnat cat mai repede un premier, sa isi formeze Cabinetul, pentru ca pentru mine, pentru PSD este important in primul rand ce se intampla in aceasta tara", a aratat ea intr-o declaratie de presa sustinuta in debutul evenimentului, care are loc la Romexpo, Bucuresti.

Intrebata de ce s-a pronuntat impotriva colaborarii cu Pro Romania, a replicat: "Pentru ca intotdeauna au tradat".

La sosire, Viorica Dancila, care a venit impreuna cu sotul ei, a dat mana cu sustinatorii si le-a transmis: "Mergem pana la capat si vom invinge". Viorica Dancila a intrat in sala pe melodia "Eye of the Tiger" de la Survivor.

Evenimentul a inceput cu intonarea Imnului national si urmeaza sa fie prezentate o serie de videoclipuri electorale.

Prim-ministrul Viorica Dancila poarta la evenimentul de lansare a candidaturii pentru Presedintia Romaniei o brosa cu reprezentarea semnului sau de campanie, intitulata "Inima Romaneasca".

Vineri, presedintele PSD declara ca are certitudinea ca va ajunge in al doilea tur de scrutin si ca va castiga alegerile prezidentiale, mentionand ca aceste obiective vor fi atinse cu sprijinul intregului partid.

"Asa cum am spus, vrem sa maximizam rezultatul alegerilor, sunt organizatii care au obtinut un scor foarte bun de-a lungul timpului si trebuie sa beneficiem de experienta si implicarea fiecaruia (...). Nu numai ca voi ajunge in turul doi, am certitudinea ca vom ajunge in turul doi, pentru ca vom ajunge cu sprijinul intregului partid si ca o sa castigam alegerile prezidentiale", a sustinut Dancila.

Campania pentru alegerile prezidentiale a inceput sambata, cu 14 candidati la functia de sef al statului.

Printre candidati se numara actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, si premierul Viorica Dancila - al carei guvern a fost demis, joi, in urma motiunii de cenzura.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea pe buletinele de vot, conform tragerii la sorti, este urmatoarea: Klaus Iohannis - Partidul National Liberal, Theodor Paleologu - Partidul Miscarea Populara, Dan Barna - Alianta USR-PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrata Maghiara din Romania, Viorica Dancila - Partidul Social Democrat, Catalin Ivan - Alternativa pentru Demnitate Nationala, Ninel Peia - Partidul Neamul Romanesc, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Romanie, John-Ion Banu - Partidul Natiunea Romana, Mircea Diaconu - Alianta UN OM, Bogdan Marian-Stanoevici - independent, Ramona-Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste, Viorel Catarama - Dreapta Liberala, Alexandru Cumpanasu - independent.

Sursa foto: Facebook Viorica Dancila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri