Candidatul Aliantei USR PLUS la alegerile prezidentiale, Dan Barna, a afirmat, sambata, la Pitesti, ca proiectul sau de reformare a Romaniei contine masuri necesare pentru iesirea din "cercul vicios al saraciei si coruptiei", iar "prima masura este reforma constitutionala", noteaza Agerpres.

"Este un program care defineste liniile si directiile pe care eu le vad ca fiind fundamentale pentru reformarea Romaniei. Masurile mele la Presedintia Romaniei vin ca o solutie la problemele pe care le aud in strada de la romani. Primul obiectiv este reforma constitutionala pentru ca rolul presedintelui sa fie mult mai activ in solutionarea crizelor politice din Romania, precum cea din urma cu doua zile. O alta modificare a Constitutiei prevede includerea textului initiativei 'Fara Penali in functii publice'. Am ajuns aici pentru ca a ajuns sa fie firesc sa avem penali in functii publice. Consecinta o vedem in plecarea tinerilor peste hotare, aleg sa plece pentru ca nu mai vad o directie sanatoasa a tarii noastre", a declarat Dan Barna intr-o conferinta de presa la Pitesti, conform unui comunicat transmis de Alianta USR PLUS.

Alte obiective mentionate de Barna sunt educatia, reformarea sistemului de sanatate si investitiile in infrastructura pentru a lega regiunile istorice din Romania prin autostrazi.

"Pana la finalul mandatului meu de presedinte, educatia va primi 6% din PIB. Voi intoarce in Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigura suficient de multi bani pentru Educatie sau mecanisme prin care finantarea per elev nu reduce disparitatile de acces si calitate a educatiei, nu sa le adanceasca, asa cum se intampla in prezent. De asemenea, este esentiala o noua Lege a sanatatii, pentru ca preventia si medicina de familie sa fie principalele linii de interactiune a cetateanului cu sistemul medical. Actuala lege a sanatatii este depasita. In privinta infrastructurii trebuie sa incepem investitiile si sa facem autostrazi. Obiectivul meu este sa legam toata regiunile istorice ale Romaniei lega prin autostrazi. Ceea ce s-a intamplat pana acum nu mai poate continua", a adaugat Barna.

Sursa foto: Facebook Dan Barna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri