270 de sectii noi de votare vor fi infiintate in strainatate pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie, a anuntat Autoritatea Electorala Permanenta, duminica. AEP a precizat ca acum sunt 714 sectii aprobate, din cele 838 preconizate a fi infiintate.

Infiintarea celor 270 de sectii de votare a fost facuta de catre AEP la propunerea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, au precizat reprezentantii Autoritatii, intr-un comunicat de presa.

„Numarul sectiilor de votare din strainatate aprobate pana in prezent de Autoritatea Electorala Permanenta a ajuns la 714, din cele 838 de sectii de votare preconizate a fi infiintate la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019. Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat, prin Hotararea nr. 37/2019, propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile a inca 270 de sectii de votare, pe langa cele 444 aprobate anterior, noile propuneri fiind transmise de Ministerul Afacerilor Externe in data de 11 octombrie 2019”, mentioneaza AEP in comunicat.

Cine sunt cei 14 candidati la Alegeri prezidentiale 2019

„Potrivit acestei hotarari, numerotarea sectiilor de votare prevazute in anexa se realizeaza in continuarea numerotarii sectiilor de votare prevazute de Hotararea Autoritatii Electorale Permanente nr. 35 din 4 octombrie 2019 pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile sectiilor de votare din strainatate la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe in data de 3 octombrie 2019, precum si a unor masuri pentru buna organizare a acestora”, mai transmite institutia.

Hotararea 37/2019 a AEP prevede ca Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea conditiilor logistice minimale pentru desfasurarea votarii in sectiile de votare prevazute in anexa, precum si pentru aducerea la cunostinta alegatorilor din strainatate a sediilor acestora.

De asemenea, actul normativ stabileste ca MAE, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare prevazute in anexa, catre AEP, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, precum si catre formatiunile politice care participa la alegerile prezidentiale, de indata ce au fost intocmite, conchide sursa mentionata.

Campania pentru alegerile prezidentiale a inceput sambata, 12 octombrie si se incheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Romanii din strainatate vor vota intre 8 si 10 noiembrie si, la al doilea tur, intre 22 si 24 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri