UDMR i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis conditiile pentru a sustine viitorul guvern. Printre cerinte se numara eliminarea OUG-urilor si organizarea in mod cinstit a urmatoarelor trei alegeri. In acelasi timp, Dan Barna a anuntat ca merge marti la Cotroceni pentru o noua runda de negocieri, repetand ca formatiunea pe care o conduce va intra la guvernare doar dupa alegeri parlamentare.

Surse din UDMR au declarat, luni, pentru Mediafax.ro, ca Uniunea are o propunere de premier care va fi facuta publica daca UDMR va fi intrebata.

La consultarile de la Cotroceni UDMR i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis ca, daca se va decide un guvern din partea PNL, UDMR vrea ca acesta sa se ocupe de bugetul pe anul viitor, de rectificarea bugetara pe acest an, sa organizeze in mod cinstit urmatoarele trei alegeri si sa nu guverneze prin OUG.

De asemenea, UDMR l-a atentionat pe Klaus Iohannis ca Uniunea nu va semna un cec in alb, ci vrea sa vada care este programul de guvernare al viitorului Guvern, cine sunt viitorii ministri si viitorul premier.

Executivul are, luni, de la ora 13.00, sedinta de Guvern, in vreme ce Klaus Iohannis a anuntat ca va continua consultarile cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Seful statului a precizat ca va desemna un alt premier, cel tarziu marti.

Dan Barna a anuntat ca merge marti la Cotroceni pentru o noua runda de negocieri

Dan Barna a publicat luni, pe contul sau de Facebook, cele patru conditii puse de USR pentru a da votul de incredere viitorului guvern, repetand ca formatiunea pe care o conduce va intra la guvernare doar dupa alegeri parlamentare.

Cele patru conditii sunt:

  • „Adoptarea legii privind alegerile pentru primari in doua tururi - esentiala pentru legitimitatea alesilor locali si recuperarea democratiei la nivel local.
  • Votarea initiativei “Fara Penali in functii publice” pentru care au semnat peste un milion de romani.
  • Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru pozitia de Comisar European ce revine Romaniei.
  • Desfiintarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din inchisori peste 20.000 de infractori dintre care multi au comis noi fapte de violenta”.

„Toate aceste lucruri se pot intampla intr-o zi de munca la Parlament”, a adaugat Dan Barna, scrie Hotnews.ro.

Potrivit acestuia, USR poate acorda votul de investitura unui cabinet care isi asuma o durata de viata limitata pentru pregatirea alegerilor. „Voi propune colegilor mei sa cerem maine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, a precizat Barna, care a adaugat ca va merge marti la Palatul Cotroceni pentru inca o runda de consultari.

„Alianta USR-PLUS a spus constant ca va intra la guvernare doar dupa alegerile parlamentare. Pozitia noastra ramane ferma: in actualul context politic orice formula guvernamentala ar fi instabila, incapabila sa faca reformele necesare si ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricarei strategii”, a precizat acesta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri