USR va merge, marti, la o noua runda de consultari la Palatul Cotroceni cu un mandat "clar" pentru stabilirea unui calendar pentru alegeri anticipate, se arata intr-un comunicat de presa al formatiunii conduse de Dan Barna (foto).

"Liderii USR au avut luni seara o discutie pentru a stabili actiunile partidului in perioada urmatoare, dupa trecerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila, si au decis sa sustina in continuare organizarea alegerilor anticipate in cel mai scurt timp posibil. Liderii partidului au sustinut ca USR sa nu intre la guvernare fara alegeri anticipate care sa dea o noua majoritate in Parlament si un mandat clar fortelor reformiste", informeaza comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit lui Dan Barna, pozitia USR de a intra la guvernare dupa alegerile parlamentare anticipate sau la termen ramane una "ferma".

"USR si Alianta USR PLUS au spus constant ca vom intra la guvernare doar dupa alegerile parlamentare anticipate sau la termen si pozitia ramane ferma: in actualul context politic orice formula guvernamentala ar fi instabila, incapabila sa faca reformele necesare si ar depinde de PSD - in oricare dintre formele sale parlamentare - care va deveni arbitrul oricarei strategii", a explicat Barna, citat in comunicat.

Parlamentarii USR "ar putea analiza acordarea votului de investitura unui cabinet de tranzitie care isi asuma o durata de viata limitata pentru pregatirea alegerilor, cu anumite conditii care sa demonstreze vointa unei majoritati parlamentare pentru reforme", respectiv adoptarea legii privind alegerea primarilor in doua tururi - "esentiala pentru legitimitatea alesilor locali si recuperarea democratiei la nivel local"; adoptarea initiativei 'Fara Penali in Functii Publice'; desfiintarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din inchisori peste 20.000 de infractori, dintre care multi au comis noi fapte de violenta; consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru pozitia de comisar european ce revine Romaniei, indica sursa citata.

"Toate conditiile de mai sus trebuie indeplinite inainte de votul de investitura - de altfel, ele pot fi indeplinite intr-o singura zi de munca la Parlament, pentru ca toate aceste proiecte sunt blocate acum in Legislativ. La cele patru conditii se adauga faptul ca orice membru al Guvernului trebuie sa respecte criteriile de integritate USR", se mai spune in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri