Publicatia Rise Project scrie intr-un material ca antreprenorul de succes Dan Barna duce in spate o serie lunga de esecuri care au costat aproape sase milioane de euro. Jurnalistii afirma ca seful USR, partidul care a initiat campania #FaraPenali, este supervizorul unor fraude si conflicte de interese cu fonduri UE.

”Prezidentiabilul vrea sa-i intoarca pe romani in tara, dar si-a consolidat cariera pe seama unora nevoiti sa plece. Opozantul si-a dirijat afacerile in algoritmul de incredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de scoala. La bilant, managementul care l-a consacrat pe Barna ii este este profitabil siesi, in timp ce oameni aflati in cumpana au beneficiat doar pe hartie. Vorbim despre persoane cu dizabilitati sau proveniti din medii defavorizate, greu de integrat pe piata muncii si extrem de neglijate in Romania. In numele lor, Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare – DCG, compania fondata de Dan Barna, a castigat milioane sub pretextul facerii de bine”, precizeaza jurnalistii Rise in articolul publicat marti.

Jurnalistii de la Rise Project au anuntat inca de luni seara ca vor publica un material despre Dan Barna, liderul USR postand un mesaj pe Facebook in legatura cu acest lucru.

"Am avut saptamana trecuta un interviu cu cei de la Rise. Am inteles ca au investigat proiecte pe care le-am desfasurat in perioada anterioara intrarii in politica, cand eram antreprenor si consultant in domeniul fondurilor europene. Rise s-a concentrat pe cateva intreprinderi care nu au rezistat dupa perioada de sustenabilitate a proiectelor cu finantare europeana. E un risc inerent si asumat in astfel de cazuri, mai ales intr-o etapa de pionierat. Le-am raspuns deschis si onest la toate intrebarile. Il consider un exercitiu de transparenta si normalitate intr-o campanie electorala. Nu am nimic de ascuns. Am lucrat 10 ani in fonduri europene si am construit una dintre cele mai de succes companii in domeniu", scrie Dan Barna in postarea sa pe Facebook.

Jurnalistii de la Rise Project vorbesc despre proiectele Grupului de Consultanta si Dezvoltare, in centrul caruia s-a aflat Dan Barna, ca fiind desfasurate incalcand de legea, prin nepotisme, plati fictive, furturi de echipamente si discursuri despre frumusetea spiritului antreprenorial.

”Trei proiecte europene generoase arata ca dupa razboi. Banii s-au evaporat intre amici cu facturi la comanda, in nepotisme, deturnari, plati fictive, furturi de echipamente si discursuri despre frumusetea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multa dezamagire. (...) Proiectele ingropate de Grupul de Consultanta si Dezvoltare – DCG s-au numit “Punti Comunitare” (social), “SES-am Deschide-te” (social)si “Biblioteca Bunelor Practici”(antreprenorial), iar aceasta e povestea lor. In centru se afla candidatul Aliantei 2020 USR PLUS, consultant pe fonduri europene, apoi fost secretar de stat in guvernul tehnocrat la Ministerul Fondurilor Europene. Barna, 44 de ani acum, a iesit din firma de indata ce a intrat in minister”, se mai arata in investigatia Rise Project ce poate fi citita aici.

Sursa foto: agerpress Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri