Presedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la finalul primei runde de consultari cu PNL in vederea sustinerii Guvernului Orban, ca partidul sau va lua o decizie dupa ce va vedea ce se intampla luni si marti in Parlament cu initiativele legislative pe care USR le-a anuntat a fi prioritare: alegerea primarilor in doua tururi, desfiintarea Sectiei speciale de anchetare a magistratilor, modificarea legilor justitiei, adoptarea initiativei privind radarul padurilor si stoparea taierilor ilegale de copaci.

”Am stabilit sa ne mai vedem o data marti dupa-amiaza sau miercuri dimineata. A existat o deschidere a premierului desemnat pentru aceste masuri. Cei de la PNL au spus ca le sustin. Au promis ca vor demara un dialog si cu celelalte partide”, a declarat Barna.

El a spus ca nu a existat o discutie pe nume de ministri si nici nu s-a vorbit despre intrarea USR la guvernare.

”Noi am decis ca intram la guvernare doar dupa alegeri. Vrem sa intram la guvernare, dar pentru a face reforme este nevoie de o majoritate parlamentara care acum nu exista”, a adaugat liderul USR.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a intalnit vineri cu reprezentanţii USR pentru a-si asigura sprijinul necesar pentru investirea guvernului in Parlament. Orban a avut, joi, intalniri cu reprezentanţi ai Pro Romania, ai UDMR si ai ALDE, iar miercuri cu cei ai PMP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri