Calin Popescu Tariceanu a anuntat dupa inca o runda de negocieri cu delegatia PNL, ca premierul desemnat Ludovic Orban a acceptat toate cele 12 conditii impuse de ALDE, prin urmare partidul pe care il conduce este gata sa voteze investirea noului Executiv, una dintre cerintele esentiale fiind ca acesta sa fie monocolor PNL, fara membri de la alte partide, potrivit Ziare.com.

"Pot sa va spun ca am cazut de acord asupra tuturor, fie ca e vorba de formula guvernului - monocolor", a spus Calin Popescu Tariceanu, enumerand si mai multe conditionalitati din zona economica, unde s-a convenit asupra necesitatii infiintarii unui fond de investitii care sa finanteze economia. In aceste conditii, presedintele ALDE a anuntat ca va sustine in fata Biroului Politic Executiv al partidului propunerea ca "sa se dea votul pentru sustinerea" guvernului Orban, acest lucru urmand sa fie aprobat de forul de conducere.

"Discutiile de astazi au fost clarificatoare si necesare (...) Vom avea si un acord scris. Aceste conditionalitati fac parte din acordul pe care il vom semna impreuna cu PNL", a mai anuntat liderul ALDE. Intrebat de jurnalisti, Calin Popescu Tariceanu a spus ca asigura viitorului Guvern voturile a 25 de parlamentari.

Intrebat ce se va intampla daca alte partide ar dori sa intre la guvernare, Calin Popescu Tariceanu a raspuns ferm: "Cred ca e o contradictie, din moment ce s-a discutat si acceptat de PNL formula unui guvern monocolor".

Citeste articolul integral pe Ziare.com.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri