Senatorul PNL Alina Gorghiu a anuntat, joi, depunerea la Parlament a unei propuneri legislative care prevede amanarea, pana la inceputul anului 2021, a termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor privind pensionarea anticipata a magistratilor, scrie Agerpres.

"Ieri, PNL a inaintat Biroului permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa care vizeaza prorogarea termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor privind pensionarea anticipata a magistratilor. O norma care nu este oportuna acum, asa cum a constatat si Comisia de la Venetia. Intreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap. Realitatea nu poate fi negata: volum mare de dosare, deficit de magistrati. Iar, de aici, lantul slabiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amanate, cauze care nu sunt solutionate intr-un termen rezonabil... Tabloul nu este unul care sa atraga aplauze. Tocmai de aceea, solutia este una singura: amanarea termenului de intrare in vigoare pentru 1 ianuarie 2021", a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit proiectului, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018 va fi modificata in sensul ca prevederile referitoare la pensionarea anticipata a magistratilor din Legea de modificare a Statutului judecatorilor si procurorilor vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2021.

"Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2021", prevede proiectul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri