Premierul Ludovic Orban a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu sunt bani suficienti pentru a incheia anul, nici pe programe de sanatate, nici in ceea ce priveste bugetul Casei Nationale de Sanatate (CNAS).

"In mod evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesitatilor care vor fi identificate de domnul ministru impreuna cu echipa sa. Nu putem da acum o cifra, cert este ca nu sunt bani suficienti pentru a incheia anul, nici pe programe de sanatate, nici in ceea ce priveste bugetul CNAS. Nici pentru salarii", a declarat premierul Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii de catre Victor Costache.

"E vorba de aproximativ 4 miliarde de lei", a completat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

La preluarea de mandat, noul ministru al Sanatatii a declarat ca are in vedere prioritizarea unor directii principale. In primul rand este vorba de examenul de rezidentiat, care va avea loc la data de 8 decembrie, conform procedurii in vigoare.

"Nu vrem sa cream confuzie in randul tinerilor din intreaga tara care se pregatesc de an de zile pentru acest examen dificil. Sustinem desfasurarea acestui examen conform procedurii in vigoare pe 8 decembrie. Nu vrem sa schimbam regulile jocului in timpul jocului. Niciun absolvent care reuseste sa treaca pragul de 60% nu va ramane pe dinafara, vom gasi solutii pentru acesti tineri", a explicat noul ministru al Sanatatii.

O alta prioritate pe agenda MS este de a gasi o solutie pentru o rectificare bugetara pozitiva. "Ma voi lupta pentru mai multi bani in sanatate, o data ce avem un buget suficient vom putea avea pretentii si mai mari".

A treia prioritate este analiza stadiului dezvoltarii proiectelor spitalelor regionale, un proiect de interes national, a mai declarat ministrul Sanatatii.

"Orice proiect in domeniul sanatatii este bine venit, stiu ca in Brasov este un proiect destul de avansat, la Sibiu la fel, vom fi foarte des prezenti in teritoriu", a spus Victor Costache.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri