Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, a declarat, cu privire la faptul ca au fost inregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenta pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ca PSD va contesta acest lucru.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu stim cine va intra in turul doi, eu cred ca trebuie data dovada de mai multa transparenta si cred ca sa trimiti doua buletine odata cu totii candidatii si pentru turul unu si pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Viorica Dancila.

Purtatorul de cuvant al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Calugarita, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca au fost inregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenta pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, care vor fi desigilate in seara zilei de 24 noiembrie, scrie Agerpres.

"Au fost primite si inregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenta pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia in seara zilei de 24 noiembrie, dupa ora 21,00. In cazul in care pe buletinul de vot optiunea pe care a selectat-o alegatorul nu se regaseste in turul doi, adica candidatul selectat nu se regaseste intre cei doi candidati care participa la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul", a spus Revnic-Calugarita.

Ea a mentionat ca alegatorilor care au optat pentru vot prin corespondenta le-au fost expediate deodata ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele doua tururi de scrutin. "Nu ar fi fost timp fizic ca ele sa fie expediate abia dupa ce Curtea Constitutionala ar fi validat rezultatul alegerilor si s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidati care sa participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelasi format, iar alegatorii ar fi trebuit sa astepte pana la turul al doilea sa-si exprime optiunea de vot si sa expedieze plicul abia dupa ce ar fi aflat care sunt cei doi candidati care merg mai departe", a explicat purtatorul de cuvant al AEP.

Plicul odata inregistrat, cetatenii nu mai pot vota. Revnic-Calugarita a mentionat ca instructiunile pentru votul prin corespondenta sunt foarte clare.

"Li se recomanda alegatorilor sa voteze pentru turul doi dupa ce ramane lista definitiva cu cei doi candidati care merg in turul al doilea", a mai adaugat purtatorul de cuvant al Autoritatii Electorale Permanente.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri