10 Noiembrie 2019

Diaspora VOTEAZA! Peste 530.000 de romani au trecut pragul sectiilor de votare din strainatate



Peste 530.000 de romani au trecut pragul sectiilor de votare din strainatate pentru a-si vota candidatul preferat la alegerile prezidentiale care se desfasoara astazi.

In premiera, anul acesta, romanii din afara tarii au la dispozitie trei zile pentru a alege presedintele Romaniei la urne, in 835 de sectii de votare. Vineri s-a putut vota intre ora locala 12:00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7:00 si ora locala 21:00. Alegatorii care la ora 21:00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot, pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23:59, conform Agerpres.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din sectiile organizate in afara tarii, pe baza unui document de identitate valabil in ziua votarii: cartea electronica de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic; pasaportul diplomatic electronic/pasaportul de serviciu/pasaportul de serviciu electronic/pasaportul simplu/pasaportul simplu electronic/pasaportul simplu temporar; in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Adresele sectiilor de votare si alte informatii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe in sectiunea speciala dedicata scrutinului prezidential.



Citeste si