Premierul Ludovic Orban a declarat ca are in vedere pentru administratia publica un management apropiat de cel din sistemul privat, in care sa se puna accent pe digitalizare, dand totodata asigurari ca angajatii din sistemul bugetar care-si fac treaba nu trebuie sa se teama de pierderea locului de munca.

Prim-ministrul a afirmat ca reorganizarea Guvernului va fi urmata de auditul entitatilor care sunt in subordinea Executivului si a ministerelor, precizand faptul ca din comasarea ministerelor si restructurarea unor institutii va rezulta si disponibilizarea unor angajati, pentru a fi construite entitati mai solide, mai bine organizate si cu un personal mai restrans.

"Fiecare om care-si face treaba, care-si desfasoara activitatea in conformitate cu fisa postului si raspunde la toate cerintele de ocupare a postului nu trebuie sa se teama, pentru ca va ramane in sistemul public. In schimb, toti cei care au intrat pe usa din dos, care nu au pregatirea necesara, care s-au obisnuit sa fie angajati in sistemul public ca sa primeasca o leafa si sa calce 'din an in pasti' la locul de munca sau si cand se duc la locul de munca sa nu faca altceva decat sa plimbe hartii, sa bea cafele sau se fac ca muncesc nu mai au ce cauta in sistemul public", a precizat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a sustinut ca gandirea antreprenoriala trebuie sa caracterizez si sectorul public, iar digitalizarea activitatii institutiilor publice este necesara, pentru ca cetatenii sa nu mai fie obligati sa vina la ghiseu sau sa stea la coada.

"Managementul care e asigurat de noi va fi un management mult mai exigent, un management apropiat de managementul din sistemul privat, pentru ca spiritul antreprenorial, gandirea antreprenoriala trebuie sa caracterizeze si actiunea administratiei, pentru ca ne dorim o Romanie dezvoltata economic, o Romanie care sa se bazeze pe spirit antreprenorial, pe initiativa, pe actiune, pe eficienta, pe rezultatele activitatii fiecaruia", a subliniat premierul.

Ludovic Orban a mentionat faptul ca exista un proiect de lege antibirocratie, potrivit caruia institutia publica ce primeste o cerere de la un cetatean sa fie obligata sa obtina toate informatiile necesare de la alte institutii pentru a solutiona solicitarea.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri