Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, a afirmat vineri ca prima masura pe care o va lua daca va castiga Presedintia Romaniei va fi initierea unui referendum pentru ca seful statului sa nu mai aiba imunitate.

"Voi initia un referendum astfel incat presedintele Romaniei sa nu mai aiba imunitate. Cred ca acest lucru este foarte important si as realiza eu promisiunea pe care a facut-o in 2014 Klaus Iohannis. Asa cum am fost prim-ministru un an si noua luni si nu am avut imunitate, consider ca presedintele Romaniei trebuie sa nu aiba imunitate", a spus Viorica Dancila intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a mentionat ca a doua masura va fi aceea de a se "lupta" in Consiliul European pentru fonduri mai mari pentru Romania.

"La 1 decembrie se voteaza noua Comisie Europeana. Este foarte important ca presedintele Romaniei sa lupte pentru alocarea de fonduri din Cadrul financiar multianual cat mai substantiale, sa lupte pentru Politica Agricola Comuna, pentru cei doi piloni: subventiile care sa fi comparabile cu cele din Uniunea Europeana sau cel putin sa existe o convergenta a subventiilor alocate fermierilor, pentru cel de al doilea pilon, pentru dezvoltarea rurala, sa nu fie plafonate fermele mari, sa avem din nou alocari pentru tinerii care vor sa se implice la agricultura. As lupta pentru ca, pe politica de coeziune, Romania sa aiba o alocare substantiala. Pentru mine ar fi foarte important ceea ce reusesc sa fac, sa vin cu lucruri concrete, nu cu lozinci si nu cu tot felul de lucruri pe care oamenii le asculta, dar nu-i ajuta cu nimic", a adaugat Viorica Dancila.

Pentru mandatul de premier isi reproseaza ca nu a comunicat mai bine masurile bune pe care le-a luat. "Imi reprosez faptul ca nu am comunicat indeajuns pe obiectivele pe care le-am realizat. Am facut foarte multe lucruri si am facut un bilant pe care speram sa il prezint la intalnirea cu Klaus Iohannis si inca mai sper sa avem aceasta dezbatere", a sustinut Viorica Dancila.

Ea a adaugat ca a "pus in acest bilant tot ceea ce am realizat pentru romani, si pentru pensionari, si pentru tineri, si pentru cei din diaspora, si pentru fermieri, dar nu am reusit sa comunic la fel de mult, pentru ca eu chiar am muncit. Nu am stat in vacante, nu prea am avut libere si am muncit in fiecare clipa, pentru ca am stiut ca in spatele deciziilor pe care le iau sunt oamenii, sunt oameni care au asteptari, sunt oameni care cred in mine, sunt oameni care spera intr-o viata mai buna, intr-un nivel de trai mai bun si atunci si poate nu am comunicat la fel de bine si i-am lasat pe cei ca Iohannis, Orban si Citu sa vina in spatiul public si sa arunce cu noroi. Dar eu cred ca oamenii au vazut, oamenii au simtit in propriul buzunar, au simtit pe propria piele masurile pe care le-am luat in perioada in care am fost premier. Cred ca acest lucru pot sa mi le reprosez".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri