Ministrul de Finante, Florin Citu, a anuntat ca la motiunea simpla pe care PSD vrea sa o depuna impotriva sa va veni cu toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul ministru si cu Darius Valcov si ca rezultatul va fi "unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici".


"Va anunt o premiera in cazul motiunii simple care ma vizeaza, la Senat. Pentru prima oara in istorie voi aduce in Parlament cu mine toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul minstru si cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august si mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021.

Vor fi prezenti cu date si documente oficiale care vor arata:

- Viorica Dancila si Eugen Teodorovici stiau din martie ca vor depasi tinta de deficit

- situatia executiei bugetare si mai ales estimarile pentru final de an la momentul in care am preluat mandatul.

In conferinta de presa pe care o voi tine inainte de motiune, ii voi lasa pe directorii respectivi sa va prezinte datele reale cu documente. Sa vedem atunci cine-i minte pe romani.

Va garantez ca rezultatul este unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici", a scris Florin Citu pe Facebook.

Viorica Dancila, liderul social-democratilor, a anuntat miercuri seara ca PSD va depune saptamana viitoare in Parlament o motiune simpla impotriva ministrului de finante Florin Citu, pentru a da explicatii cu privire la cresterea euro, relateaza Mediafax.

„La inceputul saptamanii viitoare vom depune o motiune simpla pentru domnul Citu in Senatul Romaniei, avand in vedere cresterea euro, crestere care ii afecteaza pe romani”, a anuntat Viorica Dancila, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Cursul de schimb al monedei nationale a atins miercuri al treilea minim istoric la rand in raport cu euro, fiind cotat de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) la 4,7776 lei/euro, de la 4,7759 lei in sedinta de marti si 4,7729 in cea de luni. Deprecierea fata de sedinta precedenta este de 0,04%. Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a ramas practic in aceeasi zona, inregistrind o scadere nesemnificativa la 4,7667 lei/euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri