Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca prioritatile sale difera fata de cele de acum cinci ani, pentru ca acum "ambitiile sale sunt mai mari", scrie Agerpres.

"Difera (prioritatile - n.r.), fiindca ambitiile mele sunt mai mari si dorinta mea de a consolida, de a reseta statul, de a reforma institutiile este mai mare. Recunosc, imi doresc mai mult si mai bine pentru romani si pentru Romania. Deci, din acest punct de vedere, da, va fi un mandat mult mai intens si cu rezultate, zic eu, semnificative", a sustinut Iohannis, intr-o declaratie acordata presei la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus ca va avea discutii cu liderii politici, cu partidele, pentru a creste numarul parlamentarilor care reprezinta diaspora.Intrebat daca trebuie facute modificari astfel incat romanii din diaspora sa fie mai bine reprezentati in Parlament, Iohannis a spus: "Cu certitudine".

"Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidentiale surprize dintre cele mai placute in ceea ce priveste votul in diaspora. La primul tur s-a atins un record, record care a tinut doua saptamani. In turul doi s-a atins un nou record. Si, cum avem deja, practic, un milion de votanti in diaspora, eu imi doresc ca ei sa fie mult mai bine reprezentati in Parlament. Si voi avea discutii cu liderii politici, cu partidele pentru a creste numarul parlamentarilor care reprezinta diaspora, care, iata, a devenit foarte activa si acest lucru ne bucura", a declarat presedintele, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, presedintele a spus si ca alegerile anticipate sunt "o solutie buna", dar a adaugat ca este prea devreme sa se exprime asupra unui termen in acest sens.

"Alegerile anticipate sunt o solutie buna si ar fi de dorit sa se ajunga la alegerile anticipate. Insa, acum, este inca prea devreme ca sa ne exprimam asupra unui termen. Au loc reasezari si in partidele politice, trebuie sa avem un pic de rabdare pana cand lucrurile se reasaza. Voi relua discutiile mele cu liderii politici si, la final, voi concluziona in ce masura se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Seful statului a aratat ca actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante si a adaugat ca, dupa alegerile parlamentare, se asteapta la o cu totul alta majoritate, formata din "fortele cu adevarat democratice".

"Acum, daca vorbim de majoritate parlamentara, sigur ca actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante, cum ar fi legea bugetului, legea asigurarilor sociale si alte lucruri. Insa aceasta majoritate, care a facut posibila motiunea de cenzura si investirea Guvernului Orban, este o majoritate destul de fragila. Ceea ce inteleg eu printr-o larga majoritate, este ce imi doresc dupa alegerile parlamentare, cand am sperante mari intr-o cu totul si cu totul alta majoritate, formata din fortele cu adevarat democratice si care atunci vor duce Romania pe o cu totul si cu totul alta orbita si, politic vorbind, si din punctul de vedere al investitiilor, al sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis romanilor in campania electorala si intentionez sa ma tin de aceste promisiuni", a explicat Klaus Iohannis, intrebat daca a discutat cu liderii politici in privinta consolidarii majoritatii parlamentare cu USR, ALDE.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri