Camera Deputatilor a adoptat tacit, miercuri, 14 initiative legislative, printre care si proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor, transmite Agerpres.

Presedintele de sedinta, Carmen Mihalcescu, a anuntat ca cele 14 proiecte au termenul de dezbatere depasit si se considera adoptate.

Proiectul privind desfiintarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor a fost initiat de mai multi parlamentari USR.

Printre proiectele adoptate tacit se afla si propunerea legislativa initiata de deputatul Pavel Popescu care prevede modificarea si completarea Legii Curtii Constitutionale. Proiectul prevede ca deciziile CCR in cazul conflictelor juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice, a obiectiilor de neconstitutionalitate referitoare la legi complexe, precum cele referitoare la coduri, sa fie adoptate cu votul a doua treimi din numarul total de judecatori ai Curtii Constitutionale.

Mai multe proiecte de lege adoptate tacit se refera la modificarea Legii Educatiei Nationale. Astfel, au fost adoptate tacit: proiectul de lege initiat de senatorul PSD Liviu Pop care prevede ca anul scolar incepe in prima zi lucratoare a lunii septembrie, proiectul care prevede posibilitatea cadrelor didactice specializate pentru cultura romani de a accede la posturile de inspectori scolari, fara indeplinirea conditiilor impuse pentru ocuparea acestor categorii de posturi, proiectul de lege initiat de 26 deputati PNL care se refera la emiterea de catre Ministerul Educatiei Nationale a unor tichete pentru prescolarii si elevii de pana in clasa a IV-a, din invatamantul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Scoala dupa scoala”. Tichetele educationale sunt in valoare de 0,8 ISR lunar/copil, respectiv 400 lei lunar/copil. Deputatii au adoptat tacit si propunerea legislativa care interzice rectorilor si prorectorilor sa aiba functii de conducere in partide politice.

O alta propunere legislativa adoptata tacit se refera la modificarea articolului 24, alin.1, sectiunea 2, din Legea nr. 215/2001- Legea Administratiei Publice Locale care stabileste ca mandatul primarilor este de cinci ani.

Alte proiecte adoptate tacit se refera la modificarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, la aprobarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Singapore cu privire la serviciile aeriene, semnat la Singapore, la 31 mai 2018, a Acordului intre Guvernul Romaniei si Organizatia Internationala a Francofoniei referitor la stabilirea la Bucuresti a Biroului Regional pentru Europa Centrala si de Est si privilegiile si imunitatile sale pe teritoriul roman, semnat la Erevan, la 12 octombrie 2018.

Proiectele adoptate tacit de Camera Deputatilor urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, care este for decizional in cazul acestor acte normative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri