Presedintele USR, Dan Barna, a declarat sambata ca pensiile speciale ale parlamentarilor pot fi eliminate, in timp ce ale magistratilor si ale militarilor nu, avand in vedere ca ''exista tratate internationale si hotarari de Curte Constitutionala'', scrie Agerpres.

Intrebat ce s-a decis in legatura cu pensiile speciale la discutia pe care a avut-o vineri cu premierul Ludovic Orban si cu liderul PLUS, Dacian Ciolos, el a precizat: "A fost atins doar marginal in discutie subiectul pensiilor speciale, urmeaza sa revenim asupra lui cu punctele de vedere ale aliantei. Vom avea un punct de vedere pe care il vom prezenta in intalnirile periodice pe care o sa le avem cu premierul Orban. Subiectul este undeva in zona unor impozitari, unor plafonari, acolo unde legislatia permite, evident, noi am solicitat si mesajul pe care l-am transmis constant, eliminarea acelor categorii de pensii speciale care nu au nicio justificare. Nu vor putea fi eliminate pensiile speciale in zona magistratilor, a armatei, pentru ca acolo avem si tratate internationale, avem si hotarari de Curte Constitutionala. Dincolo de asta, la alte categorii profesionale care intr-adevar au ponderi mai mici se poate discuta. La parlamentari, fara indoiala, adica acolo mesajul simbolic a fost - total de acord. Este o pozitie pe care USR o are constant".

El a adaugat ca la urmatoarele discutii pe care le va avea cu premierul se va decide care va fi modul de promovare a unui act normativ pe acest subiect - proiect de lege in Parlament, ordonanta de urgenta sau asumarea raspunderii.

Sustinerea candidatilor independenti

USR va adopta un regulament prin care va putea sustine candidati independenti in alegeri, a declarat sambata presedintele USR, Dan Barna, care a aratat ca Nicusor Dan este unul dintre cei cu sanse mari sa castige Bucurestiul de la Gabriela Firea.

"Am discutat in prima parte a sedintei Comitetului Politic al USR despre doua regulamente tehnice - cel pentru tineret si cel al Comisiei de arbitraj. Cea mai mare parte a sedintei a fost legata de perspectiva alegerilor locale, de Bucuresti, obiectivul principal al discutiei de astazi. L-am invitat si pe Nicusor Dan pentru ca este unul dintre candidatii pe care noi ii consideram viabili si cu sanse foarte mari sa poata fi candidatul unic al Opozitiei in ceea ce inseamna lupta pentru Bucuresti si lupta pentru castigarea Bucurestiului de la Gabriela Firea. (...) Vom adopta si un regulament prin care USR va putea sustine candidati independenti, tocmai pentru a rezolva si a simplifica pasii procedurali necesari sa ajungem la acele alegeri primare, pe care sper sa le putem organiza impreuna in cadrul aliantei USR - PLUS si impreuna cu eventuali alti candidati din Bucuresti", a spus Barna, la finalul primei parti a sedintei Comitetului Politic al USR.

El a adaugat ca s-a discutat si despre alegerile primare sau "turul unu al societatii civile", prin care va fi desemnat un candidat comun al partidelor din Opozitie.

Dan Barna a mai afirmat ca l-a invitat pe Nicusor Dan sa se reinscrie in USR, dar acesta nu a dat curs invitatiei.

Sursa foto: Facebook Dan Barna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri