DNA a interceptat telefoanele si a confiscat calculatoarele sefilor trustului spaniol CAF si ale directorilor de la Metrorex, dar a clasat in 2015 cercetarile pentru spaniolii si romanii “grei”, trimitandu-i in judecata doar pe doi romani cu functii mici, care au scapat si ei ”cu suspendare”, in 2017. Pe acest fond, CAF a revenit in vara lui 2019 la licitatia aflata chiar acum in derulare pentru aceleasi trenuri de metrou pe magistrala Drumul Taberei, scrie Libertatea.ro.

In acelasi timp in care s-a intarziat darea in folosinta a lui M5, sefi din Metrorex si manageri spanioli plus angajati romani ai firmei CAF din Bilbao au trucat licitatia pentru garniturile de metrou necesare magistralei Drumul Taberei.

DNA i-a prins pe directorii din Metrorex cand ofereau reprezentantilor romani si spanioli ai Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) informatii despre concurenti. Stenogramele si datele din calculatoarele confiscate arata ca cei din comisia Metrorex ii invatau pe sefii CAF si cum sa raspunda la intrebarile tehnice pe care tot ei le puneau.

Tot procesul de licitatie a fost falsificat, insa toate capetele de acuzare au fost clasate, mai putin ” permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri