Premierul Ludovic Orban afirma ca, "in baza unei analize pe termen mediu si lung a sustenabilitatii sistemului de pensii", se doreste pregatirea unui proiect de lege care sa repare toate inechitatile din acest domeniu.

"Evident, la nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieste o echipa care sa evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care exista in legislatia in domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem sa pregatim in mod serios si in baza unei analize pe termen mediu si lung a sustenabilitatii sistemului de pensii (...) vrem sa pregatim un proiect de lege care sa repare toate aceste inechitati", a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.ro.

Prim-ministrul a vizitat marti Ability Hub, un centru care asista persoane cu dizabilitati sa isi gaseasca un loc de munca. In acest context, presedintele Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, Daniela Tontsch, a vorbit despre problema inghetarii pensiilor persoanelor cu dizabilitati.

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, spera ca, pana la inceputul anului viitor, sa aiba un inventar complet al problemelor generate de noua lege a pensiilor.

Intrebata marti cand se vor face modificari privind pensiile, ea a raspuns: "Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu as vrea sa spun nesfarsita, dar este lunga. Am mii - fara sa exagerez - de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptati generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau sa ma grabesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau sa ma grabesc. As vrea sa fac un inventar cuprinzator al tuturor acestor probleme generate de lege. (...) O sa incercam sa avem un inventar complet pana la inceputul anului viitor si de acolo vor curge solutiile, fara indoiala, impreuna cu ceilalti colegi, impreuna cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte in lege".

Ea a spus ca la discutii ar dori sa ii invite si pe reprezentantii persoanelor cu dizabilitati, care au o situatie specifica asupra careia vrea sa se aplece.

"Problema noastra in politica este ca ne place sa ne mandrim cu niste rezultate care sunt subtiri in ce priveste eficienta lor in practica si as prefera sa nu ma grabesc, nici sa trag de timp, dar sa fac o treaba serioasa, pentru ca lucrurile facute pe genunchi isi arata efectele - o serie de oameni sufera de pe urma unei legislatii facute cu neseriozitate", a spus Violeta Alexandru.

Presedintele Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, Daniela Tontsch, a abordat cu acest prilej problema inghetarii pensiilor persoanelor cu dizabilitati.

In acest context, Violeta Alexandru a spus ca a constatat o nedreptate la acest capitol. "In discutiile pe care le-am avut la minister si din experienta proprie, din activitatea pe care o am, am constatat o nedreptate cu privire la acest aspect. (...) Cu toate argumentele pe masa, voi include aceste realitati nefericite generate de noua lege a pensiilor in grupul de lucru si vom genera solutii in cea mai scurta vreme", a adaugat ministrul Muncii.

Sursa foto: Agerpres.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri