Premierul Ludovic Orban a declarat ca la Primaria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investitii importante "sunt aproape egale cu zero".

"Cine seamana vant, culege furtuna. Daca azvarli sute de milioane in niste societati care nu fac nimic, societati ale primariei, in care nu faci altceva decat sa angajezi clientela publica sa platesti salarii mai mari decat se platesc in sectorul privat, nu e de mirare ca daca stai si analizezi rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investitii importante. Daca tot e sa vorbim de corelarea proiectelor de investitie, Prelungirea Ghencea e un proiect care timp de trei ani si ceva aproape a batut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrarile care se fac la Centura la nodul de intersectie intre Prelungirea Ghencea si Centura, astfel incat sa poata asigura o fluenta in transportul pe relatia cu Domnestiul", a spus premierul, intrebat daca stie ca la Primaria Capitalei mai e nevoie de bani de la buget, confom Agerpres.ro.

Orban a mentionat ca are o lista cu zeci de proiecte care au batut pasul pe loc, printre care a amintit podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independentei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalenta.

"Situatia din domeniul furnizarii energiei termice este, de asemenea, o situatie extrem de critica si, in ceea ce ne priveste, incercam sa facem tot ce depinde de noi astfel incat sa putem asigura furnizarea energiei termice catre bucuresteni",

Gabriela Firea: Orban da dovada de "superficialitate"

Primarul Capitalei, Gabriel Firea, a afirmat ca prim-ministrul Ludovic Orban da dovada de "superficialitate in a trata actul de guvernare la nivel national, cat si guvernarea locala", declaratie facuta dupa ce seful Executivului a sustinut ca pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investitii importante "sunt aproape egale cu zero" in Bucuresti.

Gabriela Firea a anuntat la Digi 24 ca va organiza o conferinta de presa in care va prezenta "fiecare obiectiv de investitie", precizand ca Prelungirea Ghencea, la care s-a referit prim-ministrul duminica, este un obiectiv al Ministerului Transporturilor.

"Toate cele afirmate de domnia sa nu au nicio legatura cu realitatea din teren. E clar ca ori nu citeste, nu se informeaza sau nu are consilieri buni. Voi organiza saptamana aceasta o conferinta de presa, in care voi lua fiecare obiectiv de investitie in parte si voi spune cu dovezi, cu acte, cu documente cum am preluat acel obiectiv, la 10-15 la suta, si unde am ajuns - peste 90 la suta la foarte multe obiective de investitii. Ca sa vedeti cat de proasta pregatire profesionala are domnul Orban: se referea la Prelungirea Ghencea; acela este un obiectiv de investitii al Ministerului Transporturilor, deci domnia sa, prin CNAIR, va trebui sa se ocupe de acel obiectiv de investitii. (...) Domnul Orban este un premier superficial si imi pare rau sa spun acest lucru, pentru ca vom simti cu totii", a spus Gabriela Firea intr-o interventie la postul tv.

Gabriela Firea a adaugat ca Ludovic Orban, la intrebarea despre pensii, salarii si investitori straini si romani, a raspuns ca trebuie schimbat primarul general al Capitalei.

"Presa l-a intrebat ce face cu pensiile, ce face cu salariile, cum atrage investitorii straini si romani si domnia sa a spus: 'Trebuie sa o schimbam pe Gabriela Firea'. Cu asta se va ocupa si, din nefericire, vor avea de suferit toti romanii. Nu am ce replica sa-i dau, decat ca prin astfel de comportamente nu se rezolva problemele nici din Bucuresti si nici din tara. 15 ani de zile, PNL a condus RADET-ul, PNL a condus Directia de Investitii, Directia de Infrastructura, Directia Economica in Primaria Capitalei. Am gasit jale, iar acum in trei ani eu trebuia sa rezolv toate neimplinirile din Bucuresti din ultimii 30 de ani. Nu este corect", a mai afirmat primarul general al Capitalei.

Duminica, la ceremonia de preluare a mandatului de prefect al judetului Ilfov de catre Daniel Zamfir, premierul Ludovic Orban a declarat ca "cel mai important proiect de infrastructura care se va realiza in Bucuresti este autostrada de centura a Bucurestiului".

Intrebat daca s-a intersectat pe anumite domenii cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, premierul a spus ca "de la distanta".

"Daca azvarli sute de milioane in niste societati care nu fac nimic, societati ale primariei, in care nu faci altceva decat sa angajezi clientela publica sa platesti salarii mai mari decat se platesc in sectorul privat, nu e de mirare ca daca stai si analizezi rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investitii importante. Daca tot e sa vorbim de corelarea proiectelor de investitie, Prelungirea Ghencea e un proiect care timp de trei ani si ceva aproape a batut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrarile care se fac la Centura, la nodul de intersectie intre Prelungirea Ghencea si Centura, astfel incat sa poata asigura o fluenta in transportul pe relatia cu Domnestiul", a spus premierul.

Orban a mentionat ca are o lista cu zeci de proiecte care au batut pasul pe loc, printre care a amintit podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independentei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalenta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri