Edilul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, i-a propus prim-ministrului Ludovic Orban sa candideze pentru un mandat la Primaria Capitalei, dar i-a transmis o replica si ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, dupa ce acesta a declarat ca traficul in Capitala este "infernal".

"La cat de preocupat este de Primaria Generala a Capitalei si, in special, de persoana mea, eu il invit pe domnul Ludovic Orban sa candideze pentru un mandat la Primaria Generala a Capitalei, asa cum a facut-o si cand am candidat eu. Dar, pentru ca s-a ocupat cu lucruri neortodoxe si ilegale, nu a mai ajuns sa fie nici macar candidat, din partea PNL, daca stam sa ne aducem aminte acum trei ani si jumatate ce a facut domnul Ludovic Orban. Deci fiind atat de preocupat si, probabil, dorind sa isi demonstreze capacitatile administrative, ma gandesc ca in perioada pre-electorala si in campania electorala se va apleca sa citeasca legislatia, sa se informeze in legatura cu problemele reale de la Primaria Capitalei, cu urgentele pe care le au bucurestenii si astfel nu va mai face afirmatii care nu au nicio legatura in plan real", a spus Gabriela Firea, vineri seara, la Antena 3, scrie Agerpres.

In ce priveste declaratiile ministrului de Interne, Gabriela Firea a replicat ca ii e "foarte greu" sa primeasca lectii de la cineva care a fost primar la Caransebes, un oras cu o populatie de 25.000 de persoane.

"Cu tot respectul pentru pozitiile publice ale domnului ministru. A fost primar la Caransebes, a fost prefect la Caras Severin, acum este ministru, a fost parlamentar si tocmai de aceea am pretentii de la domnia sa sa cunoasca, totusi, legile din Romania, dar sfaturi nu am cum sa primesc de la domnia sa. Pentru ca, va dati seama, domnia sa a condus un UAT cat nu reprezinta nici macar o strada din Bucuresti. La fel cum domnul presedinte a condus Sibiul, ca primar: o populatie in jur de 150.000 de locuitori. Nici macar 40% dintr-un sector al Capitalei. Deci, as sfatui persoanele care se refera la Bucuresti in primul sa inteleaga complexitatea Capitalei Romaniei, multitudinea de probleme, numarul mare de locuitori si, de asemenea, faptul ca 30 de ani nu s-a investit in domeniile strategice", a spus Gabriela Firea

Totodata, primarul general a apreciat ca declaratiile facute in ultima perioada de catre candidatii la Primaria Capitalei demonstreaza ca acestia ar avea "lacune mari" si ca sunt "superficiali". Gabriela Firea a mai precizat ca nu o intereseaza daca alegerile locale se vor desfasura intr-un tur sau in doua tururi de scrutin.

"Sa fie cinci tururi, sa iasa cine trebuie. Chiar nu ma intereseaza. Eu vreau sa imi duc pana in ultima clipa de prim mandat lupta mea cu problemele bucurestenilor si mai putin ma intereseaza cine candideaza. Bineinteles ca m-as bucura daca cei care aspira la pozitia de candidat ar pune mana pe carte si nu ar mai face declaratii din care reiese foarte clar ca nu cunosc administratie publica locala, nu au habar de problemele economice, nu stiu ce inseamna un contract - fie de achizitie, fie de executie de lucrari de infrastructura. Daca mergem impreuna pe un santier nu vor sti ce sa ceara angajatilor sau celor care au castigat un contract pentru executarea unei lucrari de infrastructura. Nu stiu cu ce se mananca aceste probleme si practic vor face foarte mult rau Bucurestiului, pentru ca vor face doar declaratii politice, nu si administrative", a apreciat primarul general Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri