Concertul organizat de Institutul Revolutiei Romane, care ar fi urmat sa aiba loc duminica, a fost anulat, potrivit lui Marian Raduna, reprezentant Geeks for Democracy si Rezistenta, doua dintre grupurile civice contestatare ale festivitatii, scrie Digi24.

„Am fost in Piata George Enescu sa vad daca au montat ceva. Echipa care trebuia sa monteze scena, plecase cu cateva minute inainte. Camioanele nu au mai ajuns. Angajatii de la Compania Parking erau la datorie, dupa ce au fost sunati aseara sa vina la munca”, a scris pe Facebook reprezentantul celor doua grupuri civice contestatare.

Trupa VUNK, Andra, dar si alti artisti care ar fi urmat sa concerteze, duminica, la evenimentul organizat de Institutul Revolutiei Romane, s-au retras inca de vineri. De altfel, trupa VUNK a scris pe pagina sa de Facebook faptul ca nu va participa la evenimentul programat duminica.

„Duminica, VUNK ar fi trebuit sa cante in Piata George Enescu la evenimentul “30 de ani de libertate”, concert pe care il consideram un omagiu adus victimelor Revolutiei din ‘89. In urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi in ultimele ore am constat ca scopul acestuia e mai putin clar decat credeam noi. Anuntam pe aceasta cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revolutiei Romane”, conform unui anunt publicat de trupa pe pagina sa de socializare.

Reprezentantul Geeks for Democracy a spus, vineri seara, pentru Mediafax, ca si stuff-ul solistei Andra a spus ca aceasta nu va participa la concert.

Concertul programat pentru duminica, de catre Institutul Revolutiei Romane, aflat in subordinea Senatului Romaniei si condus de Ion Iliescu si de Gelu Voican-Voiculescu, este contestat de mai multe grupuri civice, potrivit unui comunicat de presa remis vineri.

Comunicatul comun de presa este semnat de Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #Rezistenta, Geeks For Democracy, Initiativa Romania si Coruptia Ucide.

Este vorba despre un concert desfasurat de la ora 16:00 in Piata George Enescu, intr-un spatiu alaturat Pietei Revolutiei, iar printre cei anuntati sa cante se aflau Holograf, Vunk, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobantu, Mioara Velicu sau Horia Moculescu, conform sursei citate.

Mai multe organizatii civice au anuntat ca protesteaza fata de organizarea evenimentului si atrag atentia ca acesta reprezinta „o jignire adusa memoriei eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasilor acestora”.

„Organizarea unui concert si nu a altui tip de eveniment comemorativ exact in ziua de 22 decembrie, intr-un moment si un loc cu incarcatura solemna deosebita nu poate fi decat un act de sfidare. Un eveniment cu muzica usoara si populara nu poate fi, in niciun caz si sub nicio forma, acceptabil ca semn de respect pentru cei peste 1.100 de martiri ai Revolutiei, pentru ranitii din decembrie 1989 si pentru familiile acestora. Dimpotriva, astfel de evenimente constituie o desacralizare a memoriei victimelor si ducerea in derizoriu a comemorarii celor jertfiti pentru libertate”, explica semnatarii documentului.

Conform sursei mentionate, organizatorii acestui eveniment au jucat roluri-cheie in desfasurarea tragediilor din decembrie 1989 si atat Ion Iliescu, cat si Gelu Voican-Voiculescu sunt inculpati pentru crime impotriva umanitatii ca urmare a acestui fapt.

Conform SICAP, platforma publica de achizitii publice, pentru acest concert s-au alocat 100.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri