Guvernul se reuneste luni in sedinta pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmeaza asumarea raspunderii - bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si modificarile la OUG 114.

Sedinta Parlamentului pentru angajarea raspunderii Guvernului pe aceste proiecte este programata la ora 16,00. Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la aceste proiecte pana luni, la ora 10,00, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Guvern, in sedinta de luni urmeaza sa fie analizate amendamentele la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020, la proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 si la proiectul de lege privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercurea trecuta ca a decis angajarea raspunderii Guvernului pe cele trei proiecte pentru atingerea obiectivului fundamental pe care il are Guvernul - acela de a oferi romanilor, pana la data de 31 decembrie, un buget de stat care sa se bazeze pe realitatile economice.

El a adaugat ca este foarte dificil ca printr-o dezbatere normala in Parlament sa poata fi finalizat bugetul in termenul pe care Guvernul l-a stabilit.

Orban a spus ca Guvernul PNL este hotarat sa isi angajeze raspunderea pentru "corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernari".

"Ordonanta de urgenta 114 se afla la ora actuala in dezbaterea Camerei Deputatilor. Fiind o ordonanta care a vizat aproape toate domeniile de activitate, ea trebuie sa treaca prin fiecare comisie de specialitate din Camera, iar posibilitatea efectiva a corectarii prevederilor ei si a repararii efectelor negative prin dezbaterea la nivelul Camerei Deputatilor este egala aproape cu zero. Daca noi, Guvernul, nu ne angajam raspunderea sa corectam aceasta ordonanta, exista riscul sa ramana in vigoare foarte multe prevederi nocive. Mai mult, exista riscul sa se adauge si alte prevederi nocive care sa accentueze dezechilibrele", a afirmat premierul.

* Pe ordinea de zi a sedintei de luni se afla si alte acte normative: hotararea privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Administratiei Nationale de Meteorologie, hotararea privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2019 al Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta si hotararea privind scoaterea unor imobile din inventarul centralizat al bunurilor care alcatuiesc domeniul public al statului, aflate in administrarea Aeroclubului Romaniei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri