Autoritatile au reusit sa blocheze descarcarea a doua camioane pline cu deseuri periculoase intr-un depozit ecologic de deseuri municipale din judetul Prahova, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

"La vizita de ieri (joi, 16 ianuarie 2020, n.r.), cateva momente cat am stat acolo (la incineratorul de deseuri periculoase de la Brazi, n.r.), se incarcau camioane cu deseuri si, evident, am solicitat comisarilor Garzii de Mediu sa monitorizeze zona si, in nu mai putin de 24 de ore, au plecat de acolo doua camioane cu deseuri suspecte a fi periculoase, iar in cursul zilei de ieri (joi, n.r.) acestea au ajuns la depozitul ecologic de deseuri municipale tot din judetul Prahova. Si ei au constatat faptul ca incarcatura acelor camioane nu este conforma Ghidului de insotire a transportului. Cei care aveau transportul, evident ca voiau sa depoziteze deseurile la groapa. Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa blocam descarcarea acestor doua camioane cu deseuri intr-o groapa de deseuri municipale", a spus Alexe la Digi24.

Ministrul Mediului a adaugat ca transporturile cu deseuri periculoase au fost intoarse la incineratorul de pe platforma Brazi, unde vor fi distruse.

"Astazi, in urma vizitei pe care am facut-o in teren si la groapa de gunoi, si la incinerator, camioanele s-au intors de unde au plecat ieri, ele urmand a intra in acest proces de incinerare asa cum ar fi trebuit sa fie de la inceput. Acum, cand vorbim noi, in mod normal camioanele sunt descarcate in prezenta comisarilor Garzii Nationale de Mediu pentru a verifica daca este vorba despre deseuri periculoase. Evident ca acestea trebuie incinerate la Brazi. Am de gand sa gasesc o cale prin care sa impiedicam transportul acestor camioane la gropile de gunoi, care in mod normal ar trebui sa deserveasca cetatenii. Pe acest subiect, in judetul Prahova in relatia dintre incinerator si depozitul de deseuri municipale nu este prima abatere. Au mai fost cazuri in care s-au dus la groapa de gunoi deseuri medicale care, in mod normal, ar fi trebuit incinerate. Acest lucru il vor verifica comisarii Garzii Nationale de Mediu in perioada urmatoare", a subliniat demnitarul.

Potrivit ministrului de resort, la nivel national, exista in prezent opt incineratoare in stare de functionare. "Cu siguranta, cred ca este loc de mult mai bine in ceea ce inseamna managementul acestor deseuri, pentru ca la Brazi, de exemplu, cantitatea de deseuri medicale care intra pe platforma si ar trebuie incinerate este mult mai mare decat poate duce acest incinerator", a precizat Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, s-a deplasat, vineri dimineata, in judetul Prahova, la Platforma de Deseuri Municipale Boldesti, unde autoritatile blocasera doua camioane suspecte, incarcate cu deseuri deosebit de periculoase.

Alexe a efectuat, si joi, un control inopinat la incineratorul de deseuri periculoase de la Brazi, unde a verificat situatia reclamata de catre locuitorii din zona.

In urma acelui control, oficialul a anuntat ca va trimite catre organele de cercetare penala dosarul cu rezultatele Corpului de Control privind situatia descoperita la fata locului.

Incineratorul este operat de catre Eco Burn, care a intrat pe piata romaneasca in anul 2008, conform informatiilor existente pe site-ul companiei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri