30 Ianuarie 2020

Liviu Dragnea: Daca voiam sa ies din inchisoare, puteam sa platesc un pret. Pretul era Romania



Liviu Dragnea insista si incearca sa-i convinga pe judecatori sa-l elibereze din inchisoare, in contextul in care la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) se judeca a treia cerere de eliberare depusa de fostul lider PSD. Acesta a ajuns la instanta in aceasta dimineata pentru a-si sustine cauza.

Fostulul presedinte al PSD a depus o contestatie la executarea pedepsei.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezulta indiscutabil ca sentinta penala prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate si pe care acum o executa strict in temeiul acestei sentinte (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latura penala) a fost pronuntata de un complet nelegal constituit, adica de o instanta care nu este prevazuta de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arata in cererea depusa la ICCJ.

Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca sta nevinovat de 8 luni la inchisoare si ca a fost condamnat de un complet constituit fara respectarea legii. "Cu toate ca in presa s-a spus ca vreau sa ies cu orice pret din inchisoare, daca voiam, puteam sa platesc un pret, dar n-am vrut compromisuri", a spus el. "Pretul era Romania".

Citeste articolul complet pe Digi24.



Citeste si