Premierul Ludovic Orban i-a acuzat pe social-democrati ca au facut in ultimul timp o campanie in care practic s-au ''dezis'' de seful lor, ''promovand un fake news'', scrie Agerpres.

"Va spun sincer: ati facut o campanie (social-democratii - n.r.) in care practic v-ati dezis de seful vostru, dar promovand un fake news. E vorba de pozele pe care le circulati de doi ani si jumatate, de cand sunt presedinte al PNL. Dar am sa va spun povestea. Acele poze sunt facute in 2009, dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, in care conducerea PSD a venit sa multumeasca conducerii PNL, domnului Crin Antonescu, care ulterior a si fost cel cu care v-ati inteles cand ati pus bazele USL-ului, nu cu mine", a declarat Orban la finalul dezbaterilor pe motiunea de cenzura.

El a descris scopul in care a fost facut schimbul simbolic de geci intre reprezentantii PSD si PNL.

"Si schimbul de geci a fost facut cu urmatorul scop: presedintii celor doua partide din acea perioada, domnul Antonescu la PNL si domnul Geoana la PSD, domnul Antonescu mi-a cerut mie sa ies la conferinta de presa de dupa intalnire imbracat in geaca rosie, si domnul Geoana i-a cerut lui Dragnea sa iasa imbracat in geaca galbena. Nu cunoasteti sau va faceti ca nu stiti ce s-a intamplat. Dupa ce am probat gecile, domnul Dragnea a iesit la conferinta de presa in geaca galbena, iar eu nu am iesit la conferinta de presa in fata romanilor cu geaca rosie, pentru ca mi-ar fi fost rusine tot restul vietii sa port geaca rosie pe care niciodata nu voi accepta sa o port", a explicat premierul.

Liderul PNL le-a transmis social-democratilor ca se bucura de o majoritate ''iluzorie'', pentru ca, pe strada, "oamenii ii dezavueaza".

"Bucurati-va acum ca aveti impresia ca sunteti majoritari. Sunteti majoritari aici. Cand iesiti pe strada, sunteti dezavuati, sunteti intr-o crunta minoritate si nu veti scapa de votul oamenilor. Si votul oamenilor va restabili adevarul in aceasta tara si va da un Parlament care sa reprezinte cu cinste aceasta natiune", a spus premierul.

Referindu-se la ordonantele de urgenta, seful Guvernului a sustinut ca "se vorbeste de funie in casa spanzuratului".

"Exista o sedinta de Guvern, in iunie 2005, in care s-au adoptat 197 de acte normative, din care 42 de ordonante. Daca e tot asa, sa ne aducem aminte de istorie si sa facem evidenta datelor reale", a precizat Ludovic Orban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri