Liderii PSD au votat miercuri in sedinta Comitetului Executiv sa nu participe la sedinta plenului reunit a Camerei Deputatilor si Senatului din 24 februarie in care este programat votul pentru investirea Guvernului Orban 2, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la sedinta.

Boicotul social-democratilor ar putea lasa sedinta fara cvorum, ceea ce inseamna ca nu va putea fi dat votul pentru investirea guvernului.

Inca de pe 11 februarie, liderul deputatilor social-democrati, Alfred Simonis, anuntase ca PSD ia in calcul sa nu participe la votul de investire a noului Cabinet Orban, decizia finala urmand sa fie luata in perioada urmatoare.

„Cu siguranta, nu vom vota acest Guvern incompetent, incapabil, aservit grupurilor de interese. (…) Insa, luam in calcul ca, pana la raspunsul Curtii Constitutionale a Romaniei la sesizarea facuta cu privire la desemnarea abuziva a premierului Ludovic Orban pentru a doua oara, luam in calcul sa nu participam la acest vot. Nu este inca luata o decizie, ramane sa discutam in perioada urmatoare”, a afirmat Simonis, intrebat daca parlamentarii PSD vor fi prezenti in sala la sedinta Parlamentului de investire a noului Guvern Orban.

El a spus ca este posibila o actiune coordonata a PSD cu alte forte politice, mentionand ca exista negocieri in acest sens.

„Pot fi actiuni coordonate, luam in calcul orice scenariu, bineinteles ca exista negocieri cu toate fortele politice, dar nu este momentul aici sa discutam de toata strategia pe care o vom avea peste 15 zile sau cat mai sunt pana la sedinta de investire”, a adaugat Alfred Simonis.

Liderul deputatilor PSD a sustinut ca parlamentarii PNL sunt pusi in situatia ridicola de a vota impotriva Guvernului propus de propriul partid.

„In fiecare zi asistam cum PNL fuge de guvernare. Este un spectacol grotesc pus in scena de PNL, de Guvernul Orban demis si de presedintele Romaniei. Inteleg ca astazi au avut consultari cu partidele politice pentru a se asigura ca nimeni nu va vota Guvernul Orban. Va dati seama cat de ridicoli vor fi parlamentarii PNL in ziua in care se va vota investirea Guvernului Orban, presedinte al PNL, acestia nu vor vota Guvernul propus. Nu pot sa inteleg decat faptul ca sunt si ei de acord cu noi ca este un Guvern incompetent, incapabil sa guverneze Romania si, de aceea, nu-l voteaza. Situatia este extrem de ridicola. In loc sa discutam despre ceea ce este prioritar pentru Romania: investitii, plusvaloare, bunastare, nu facem altceva decat sa vorbim de alegeri anticipate, sa ducem tara in instabilitate, sa o mentinem in instabilitate inca cateva luni de zile, pentru a organiza alegeri anticipate cu doar cateva luni inainte de alegeri la termen, practic inainte cu patru luni de zile”, a mentionat Simonis.

El a adaugat ca se intreaba ce se va intampla daca PNL nu va castiga alegerile.

„Stau si ma intreb ce se va intampla dupa alegerile parlamentare, indiferent ca sunt anticipate sau la termen, ce se va intampla daca PNL nu va castiga alegerile? Mai facem o tura de alegeri pana cand presedintelui Iohannis ii este dat un Guvern pe care il doreste pentru a avea toate puterile in statul roman si Guvern si Parlament si poate si CCR si Consiliul Legislativ si Consiliul Economic si Social”, a completat Simonis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri