Klaus Iohannis va face consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință, după ce Guvernul și PNL au intrat în autoizolare.

UPDATE 12:30! Chiar dacă vor avea loc consultările telefonice, întrunirea pentru a vota un nou guvern nu va avea loc în cel puțin două săptămâni.

”Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, precizează Administrația Prezidențială.

Conform programului anunțat ieri de Administrația Prezidențială consultările ar fi trebuit să înceapă la ora 13, fiind anunțat următorul program:

Ora 13:00 - Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Guvernul și PNL vor intra în autoizolare, după confirmarea infectării cu COVID- 19 a senatorului liberal Virgil Chițac.

"Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor", a spus Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri