Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că de la 1 iunie consiliile judeţene şi primăriile de municipii vor intra în colaps financiar, pentru că Guvernul nu a alocat banii necesari funcţionării spitalelor în perioada epidemiei de coronavirus.

"Cea mai mare problemă depistată cu colegii mei este legată de autorităţile locale, atât de consiliile judeţene, cât şi de primarii din reşedinţele de judeţ, dar şi primarii care au în subordine spitale locale. Pot să vă spun că în acest moment, după centralizarea noastră, cheltuielile suportate de către toate autorităţile locale din ţară, indiferent de culoarea politică, ajung la 500 de milioane. Banii primiţi de la Guvernul României pentru spitalele judeţene, pentru funcţionarea lor şi pentru lupta medicilor cu virusul au fost de 17 milioane de lei. (...) Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, consiliile judeţene şi marile primării de municipiu vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale şi nici pentru protecţia copilului", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că "au fost impuse prin ordonanţe militare o sumedenie de atribuţii" către administraţiile locale nesusţinute financiar de către Guvern.

"De aceea, împreună cu grupurile parlamentare vom veni numai pe acest capitol, de sănătate şi cheltuielile pentru protecţia copilului, cu un amendament la rectificarea bugetară pe care am introdus-o în Parlament", a afirmat el.

Protecția la locul de muncă

De asemenea, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că oamenii nu au încredere să iasă din casă să meargă la lucru, după ridicarea stării de urgenţă, pentru că nu există o testare în masă care să arate "realitatea" cu privire la infecţia cu coronavirus.

"Nu am informaţiile medicale necesare de a mă exprima dacă este necesară prelungirea unei stări de urgenţă sau unei stări de alertă. Ce ştiu cu certitudine este că oamenii nu au încredere să iasă să meargă la lucru, neexistând o testare în masă să vedem realitatea", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, întrebat ce părere are despre faptul că va fi instituită stare de alertă pe teritoriul ţării noastre după 15 mai.

El a adăugat că "a fost o decizie bună ca lumea să stea în izolare în această perioadă", dar această măsură trebuia completată cu o testare în masă, "astfel încât oamenii să prindă curaj şi să vedem realitatea".

"Mă bucură că, după ce acum două luni PSD a anunţat că nu este cazul ca elevii să mai revină în şcoli, după ce ministrul Învăţământul a ieşit şi a spus - copiii mici vor merge cu măşti şi cu mănuşi ..., până la urmă preşedintele României a ţinut cont de sugestia noastră şi a amânat revenirea la şcoli", a afirmat Ciolacu.

Eșecurile din Agricultură și Finanțe

De ce continuă să permită exportul de cereale dacă ştie că România se va confrunta cu o penurie (...)?

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor depune două moţiuni simple, una la Senat şi una la Camera Deputaţilor, împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii.

"Am hotărât să îi cerem ministrului Agriculturii să ne răspundă public la nişte întrebări. De ce continuă să permită exportul de cereale dacă ştie că România se va confrunta cu o penurie (...)? Care este cantitatea de cereale pe care România a exportat-o în perioada stării de urgenţă? Ce cantitate de cereale se află în acest moment în rezerva de stat şi pentru cât timp ar ajunge populaţiei? Din informaţiile mele, este aceeaşi cantitate lăsată de PSD, prevăzută în normative, care ajunge pentru o lună. (...) De ce nu au returnat niciun leu din acciza de motorină pentru trimestrul 4 din 2019? (...) Sunt ferm convins că domnul ministru nu va răspunde, exact cum face şi domnul ministru Cîţu, aşa că - am hotărât cu colegii mei - vom depune două moţiuni simple, la Camera Deputaţilor şi la Senat, în ce îi priveşte pe ministrul de Finanţe şi al Agriculturii. Ţinând cont de faptul că domnul ministru Cîţu a mai trecut prin această procedură printr-o moţiune simplă la Senat, pentru domnia sa, de data aceasta, o să depunem la Camera Deputaţilor", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîţu.

El a adăugat că Florin Cîţu "a transformat Ministerul Finanţelor într-o poştă".

"În ce priveşte site-ul domnului Cîţu, IMM Invest, acesta a fost copiat de la PSD. Îl regăsiţi în Ordonanţa de Guvern 110/2017. La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD, pe care l-a folosit în Parlament, acelaşi lucru l-a făcut şi domnul Cîţu. Singura problemă este că l-a copiat prost. Nu a făcut o convenţie cu băncile foarte clară ca Ministerul de Finanţe să fie decidentul celor care accesează aceşti bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB şi vorbim de 60% din angajaţii din România. Băncile vor hotărî cine va primi şi cine nu va primi aceste credite. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîţu. Domnul Cîţu primeşte pe acest site anumite documente, pe care le trimite către bănci pentru analiză. Acelaşi lucru putea să îl facă şi Poşta Română. (...) Este o abordare greşită", a menţionat Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri