Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că alegerile vor fi amânate, dacă epidemia de coronavirus nu va reuși să fie gestionată într-un mod satisfăcător, astfel încât scrutinul să aibă loc în siguranță și să nu reprezinte un pericol pentru populație.

Deocamdată, a spus președintele, este prematur să fie stabilită o dată pentru alegeri.

„Este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea, în septembrie sau în octombrie sau în decembrie, alegeri (parlamentare - n.r). Asta depinde de cum gestionăm noi epidemia şi cum reacţionează populaţia în continuare la acest virus. Important este, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Eu n-o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale, şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie - începutul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a declarat şeful statului.

El a explicat că nu vom scăpa de coronavirus prea curând, dar ideal ar fi să ajungem să trăim cu el ca în cazul gripei sezoniere, adică acele cazuri care se înregistrează să poată fi ținute sub control.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri