Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc pentru a fi respins, în loc să lanseze "ameninţări şi acuzaţii" la adresa lui în conferinţe de presă.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

"În loc să facă conferinţe de presă în care să lanseze ameninţări şi acuzaţii la adresa mea, ar fi trebuit, în conformitate cu Regulamentul Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi a plenului acest proiect de act normativ pentru a fi respins, cu atât mai mult cu cât procedura era îndeplinită, exista un raport negativ privitor la acest proiect de lege, cu avizele negative. (...) Atrag atenţia, repet, celor care conduc cele două Camere să urmărească procesul legislativ şi să respecte toate procedurile, pentru că, repet, acest act normativ a trecut prin adoptare tacită pentru că aceia care conduc Camera Deputaţilor nu au pus pe ordinea de zi a plenului, în condiţiile în care au pus alte proiecte de acte normative pe ordinea de zi a plenului care poate nu respectau toate regulile din Regulamentul Camerei Deputaţilor, puteau să pună pe ordinea de zi acest proiect pentru a fi respins de deputaţi", a afirmat Orban, după o vizită la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în şedinţa din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori - deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administraţie a fost de respingere.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri