Călin Popescu Tăriceanu susţine că starea de alertă este menită să-i ajute pe guvernanţi să poată "epura" politic administraţia şi să facă achiziţii fără licitaţii, anunţând că dacă se va ajunge în Parlament pentru încuviinţarea instituirii acesteia va vota împotrivă.

"Românii sunt conştienţi de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii ştiu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetăţenii, ci guvernanţii care sunt total depăşiţi de situaţie, care iau decizii proaste şi pe picior, decizii tardive şi contradictorii", a scris Calin Popescu Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Fostul premier apreciază că "toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera. Şi colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgenţă camuflată în starea de alertă! Că să poată epură politic administraţia, ca să poată să-şi pună neamurile în funcţii şi că să poată să-şi umple buzunarele din contracte fără licitaţii. Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotrivă, pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!"

El acuză de incompetenţă actualul Guvern, despre care spune că a creat "un haos uriaş".

"Cu doar 15 minute înainte de miezul nopţii, cu doar 15 minute înainte de a sfârşi starea de urgenţă, guvernanţii au decis ce putem şi ce nu putem să facem după trecerea stării de urgenţă! Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au ştiut că starea de urgenţă se va sfârşi? Lor nu le-a spus domnul Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgenţă? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, că să nu zic de pe o oră pe alta? Haosul uriaş pe care l-au creat ne influenţează pe toţi, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu ştiu dacă îşi deschid sau nu magazinul, dacă îşi cheamă sau nu angajaţii la muncă".

Călin Popescu Tăriceanu susţine că guvernanţii "sacrifică" sectoare importante ale economiei care creează sute de mii de locuri de muncă. "Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că şi sectoarele din economie care au început să funcţioneze vor trebui să-şi reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta", completează liderul ALDE

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri