Premierul Ludovic Orban a declarat că joi va avea o discuţie cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii HoReCa, pentru a pregăti deschiderea restaurantelor, însă a atras atenţia că acestea îşi vor relua activitatea atunci când vor permite condiţiile epidemiologice, scrie Agerpres.

"Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive (...) Mâine o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli", a spus Orban miercuri, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Premierul a subliniat că se vor face în continuare controale şi se vor da amenzi dacă regulile nu vor fi respectate la terase şi localuri publice, subliniind că vor fi mobilizate în acest sens instituţiile cu rol de control.

"Este suficient să te duci pe plajă, să te duci pe terasă, într-un în loc public şi să vezi că foarte mulţi nu respectă regulile. În condiţiile acestea, evident că a crescut numărul de cazuri şi este evident că trebuie să mobilizăm din nou toate autorităţile care au atribuţii de control, pentru a începe să dea amenzi, pentru a impune conformarea agenţilor economici, conformarea cetăţenilor la respectarea regulilor. Asta nu o facem că vrem noi, o facem pentru că pur şi simplu este obligatorie pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor. Trebuie date amenzi, dacă nu se respectă regulile (...) Vă spun sincer, până acum am mizat pe implicarea actorilor instituţionali şi a companiilor, pentru că nu putem noi controla toate terasele de exemplu, nu putem controla toate magazinele din România. Nu avem cum şi atunci este normal să fie cointeresaţi toţi actorii economici în respectarea acestor reguli", a precizat Orban.

Premierul i-a criticat din nou pe liderii politici din afara arcului guvernamental care au contestat măsurile luate de Guvern în combaterea pandemiei.

"Din păcate, foarte mulţi lideri politici din afara arcului guvernamental s-au comportat iresponsabil în această perioadă, au contestat măsurile pe care le-am luat, au bagatelizat pericolul pe care îl reprezintă epidemia (...) Foarte mulţi lideri iresponsabili, cărora nu le pasă de viaţa şi sănătatea oamenilor, au îndemnat oamenii la nerespectarea regulilor, s-au afişat în public în mod deliberat nerespectând regulile (...) Permanent, pe toate canalele posibile, au negat toate eforturile care au fost făcute de autorităţi pentru a asigura respectarea regulilor şi apărarea sănătăţii oamenilor", a afirmat şeful Guvernului.

Sursa foto: Shutterstock.com / Andrey Bayda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri