Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Liviu Dragnea, care afirmase într-un interviu difuzat miercuri că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru. Viorica Dăncilă spune că s-au făcut presiuni din partea lui Dragnea pentru acestă ordonanță, însă ea a refuzat, pentru că era „premierul României, nu sluga lui”, scrie Digi24.

Viorica Dăncilă afirmă că timp de mai multe luni s-au făcut presiuni asupra ei pe mai multe canale, din partea lui Liviu Dragnea, ca să dea o ordonanță pentru amnistie și grațiere, dar a rezistat. Ea mai spune că acest lucru l-a enervat pe Liviu Dragnea, care acum execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul Protecția Copilului Teleormnan.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a scris Viorica Dăncilă miercuri seară pe Facebook, în replică la declarațiile lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat într-un interviu că a fost „foarte nervos” în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef. Dragnea a acuzat-o pe Dăncilă că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri