Elena Lasconi, fosta prezentatoare a știrilor Pro TV este candidatul USR pentru funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel, un oraș de care s-a îndrăgostit și pe care promite să-l aducă la rangul de stațiune turistică. Printre prioritățile expuse de candidata USR se numără și înființarea unui departament care să gestioneze absorbția de fonduri europene.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

Wall-Street.ro: Ce v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel?

Elena Lasconi: Furia. Refuz să mai stau pe margine, închisă într-o bulă de confort și să văd cum o mână de șmecheri, care deja nu își mai aparțin, ne fură pe față. Câmpulung este orașul pe care îl iubesc și în care vreau să trăiesc. Pentru mine Câmpulung este acasă.

Wall-Street.ro: Care sunt primele trei priorități pe care le aveți în agendă, odată ce veți ajunge primar în Câmpulung Muscel?

Elena Lasconi: Curățenie în instituția Primăriei. Voi lucra cu oameni competenți, angajați prin concurs pe bune, nu pe bază de pliculeț și mai ales cu funcționari iubitori de oameni. Orașul este despre oameni, Câmpulungul este despre câmpulungeni. Voi crea un departament pentru absorbție fonduri europene format din specialiști. Apoi, voi vorbi cu reprezentanții cartierelor (o chestiune total nouă pe care vreau să o implementez) pentru a vedea care sunt prioritățile și să ne apucăm de treabă.

Wall-Street.ro: Care sunt, în opinia dumneavoastră, principalele probleme ale gestionării pandemiei de COVID-19 în România, cele pe care le remarcați în Câmpulung Muscel?

Elena Lasconi: Incompetența și educația.

Wall-Street.ro: Care sunt problemele cu se confruntă companiile din Câmpulung Muscel? Odată ce veți ajunge primar, ce demersuri veți dori să înaintați pentru a ajuta firmele să găsească soluții la problemele lor?

Elena Lasconi: Problema e că sunt puține companii, tocmai de aceea cred că aproape zece mii de câmpulungeni au plecat care încotro pentru a căuta un loc de muncă. Voi avea dese întâlniri cu oamenii de afaceri din Câmpulung pentru că până acum ei nu au făcut altceva decât să se zbată singuri și să plătească taxe și impozite. Mulți au nevoie de forță de muncă calificată, iar eu o să-i ajut pentru că în felul ăsta ajutăm câmpulungenii. Dezvoltarea învățământului vocațional este soluția pentru a pregăti forța de muncă calificată.

Wall-Street.ro: Câmpulung Muscel este un oraș cu o istorie impresionantă și cu obiective turistice care merită vizitate de cât mai mulți turiști. Dacă veți obține funcția de primar, aveți în plan măsuri care să resusciteze turismul din zonă?

Elena Lasconi: Da. Dorința mea este sa aducem Câmpulungul la statutul de stațiune turistică de interes național. Asta înseamnă infrastructură, locuri de cazare, restaurante, circuite turistice, competiții, festivaluri etc. Indiferent cât o să luptăm, o să aducem Câmpulung la gloria pe care a avut-o în trecut, cu respect pentru istorie, dar conectat la vremurile pe care le trăim.

Sursa foto: Facebook/ Elena Lasconi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri