Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locale trebuie amânate, consideră liderul social-democrat Marcel Ciolacu: „Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă”.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat Marcel Ciolacu, scrie Digi24.

El spune că amânarea deschiderii școlilor ar fi un moment „dezastruos pentru Guvern”.

Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, avertizează Ciolacu.

Ce a declarat premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie, iar în perioada 14 septembrie - 1 octombrie cursurile să se desfăşoare online.

Întrebat dacă autorităţile sunt încurcate de alegerile locale în redeschiderea şcolilor, premierul a răspuns: „Şi aici a fost o discuţie legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă şcoala online, în sensul ăsta a fost folosit, dar aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după alegeri, astfel încât să se poată pregăti ... în şcolile în care se organizează secţii de votare”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri