Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în actuala campanie electorală unii competitori recurg la "tactici retrograde", existând încă politicieni care mai cred că oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile "stagnează în subdezvoltare".

"Mă bucur să constat că, în ciuda condiţiilor mai dificile, campania electorală a fost totuşi una activă. Acest lucru este un câştig pentru democraţia noastră. Am remarcat multe proiecte electorale bune şi salut efortul candidaţilor de a veni în întâmpinarea românilor prin cât mai multe mijloace de comunicare", a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Însă, președintele a subliniat că a văzut şi cum unii competitori încă recurg la obişnuitele lor tactici "retrograde". "Sunt politicieni care încă mai cred ca oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile stagnează în subdezvoltare. Ba, mai mult, aceiaşi politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste, populiste, ştiind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu va promulga rectificarea bugetară

Președintele României a mai declarat faptul că nu e momentul prielnic pentru majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor. Declarația sa e făcută în contextul în care în 22 septembrie, Parlamentul a aprobat rectificarea bugetului de stat după ce aceasta a fost modificată de PSD. Rectificarea a fost votată de PSD, ALDE, Pro România și UDMR, chiar dacă Guvernul Orban și Florin Cîțu au criticat modificările, în special pe cea care privește mărirea punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 de lei.

El a fost întrebat dacă va promulga rectificarea bugetară care privește, printre altele, mărirea pensiilor cu 40%. Acesta a lăsat de înțeles că nu va face acest lucru.

Citeste mai mult aici.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri