Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, crede că se impune o renumărare a voturilor la alegerile locale de duminică în toată Capitala, transmite Agerpres.

"Înţeleg că s-a trimis la Biroul Electoral Municipal o contestaţie formulată de unul dintre candidaţi şi astăzi înţeleg că Biroul Electoral Municipal a trimis către BEC această solicitare. Vom vedea. Din punctul meu de vedere, e o tergiversare inutilă, cred că se impune renumărarea voturilor la Sectorul 5 şi cred că în toată Capitala. Nu înţeleg de ce trebuie să stăm atât şi să ne gândim dacă să facem sau nu o renumărare. Până la urmă, e important votul cetăţenilor şi contabilizarea lui corectă, nu că muncesc unii în plus două sau trei zile", a declarat Florea la sediul PSD.

Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 5 a admis miercuri sesizările PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţei USR PLUS şi Asociaţiei Pro Rom Europa privind renumărarea buletinelor de vot.

Potrivit lui Daniel Florea, după renumărarea voturilor, va câştiga un nou mandat cu "o diferenţă semnificativ de mare".

"În exit poll-urile pe care noi le aveam, până la ora 18,00, eu aveam 31%, Băcanu 25% şi Piedone 23%. Dintr-o dată, Băcanu a rămas la 25, eu am coborât la 25, a urcat Piedone la 28", a susţinut Florea.

El a spus că s-au înregistrat "mai multe" probleme în ziua votării. "Între orele 18,00 şi 21,00 nu prea a mers sistemul de tablete, au fost mai multe probleme din cauza faptului că efectivele MAI au fost destul de puţin prezente după ce s-a lăsat întunericul, (...) au fost supraîncărcate curţile şcolilor, dar nu era deloc Poliţia acolo. La 21 fără un sfert, când au venit poliţiştii, s-au golit curţile şcolilor, nu a mai votat nimeni după ora 21,00, deşi până atunci în curţi erau sute de oameni. Ce căutau acolo şi ce menire au avut asta nu poate Primăria, neavând atribuţii, să spună", a completat primarul Sectorului 5.

Florea a menţionat că există camere de luat vederi în şcoli şi în preajma lor, iar Primăria poate să pună la dispoziţie imaginile dacă vreo autoritate, fie Biroul Electoral, fie Ministerul de Interne, cere acest lucru.

"Am decis toţi liderii de partid din Bucureşti să ne întâlnim să luam o decizie comună, pentru că, din acest moment, cred că nu e nevoie să acţionăm fiecare separat la sector, ci să acţionăm unitar, o echipă unitară de avocaţi pentru a putea împreună să avem o voce puternică", a informat Florea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri