Weekend-ul acesta, USR și PLUS votează delegații care vor alege candidații celor două formațiuni la alegerile parlamentare din decembrie. Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui au ieșit cu o listă aleasă de către ei pentru desemnarea delegației, mutare ce a stârnit tensiuni în rândul mai multor membri ai Alianței.

Surse din interiorul Alianței USR Plus au declarat pentru wall-street.ro că decizia luată de către cei doi creează tensiuni ridicate în rândul membrilor formațiunii, mutarea fiind catalogată ca o decizie de tipul celor luate de PSD.

”S-a ajuns atât de urât încât Vlad Voiculescu a cerut retragerea oricărui delegat PLUS care nu este ales de către el, ca să poată controla votul”, au declarat pentru wall-street.ro surse din interiorul Alianței, care au caracterizat decizia celor doi ca fiind una ”PSD style”.

De asemenea, sursele apropiate Alianței adaugă faptul că modul de desfăsurare a alegerilor propus de catre conducerea celor doua partide incalca statutul acestora, dand naștere unei probleme juridice care a fost ridicata de o parte dintre membri, insa nu a fost luata in considerare.

Vlad Vociulescu a revenit cu o reacție pentru wall-street.ro în care a precizat faptul că organizația pe care o conduce a trecut prin toate procesele statutare pentru desemnarea delegaților, iar votul va fi unul democratic.

Indignarea membrilor de partid se poate vedea și în postările de pe grupurile închise pe care acestia le administrează și pe care vi le redăm mai jos:

Șefii USR și PLUS București le cer membrilor USR să voteze delegații agreați de ei la conferința pentru alegerea candidaților la parlamentare prin intermediul unui manifest pe care îl puteți găsi pe platforma câștigămbucureștiul.ro. De asemenea, membri Plus au primit un e-mail prin care li se aduce la cunoștință manifestul celor doi membri ai Alianței. Va redam conținutul e-mail-ului mai jos:

”Alegerile locale s-au încheiat. Vă mulțumim tuturor celor care s-au luptat pentru reușita Alianței USR PLUS atunci când era mai greu.

Începem acum pregătirea pentru alegerile parlamentare, după cum urmează:

  • În acest weekend, în intervalul 3 Oct (ora 09:00) - 4 Oct (ora 21:00) vom vota online delegații USR PLUS din sectorul 4 care ne vor reprezenta la Adunarea Municipală comună cu USR.
  • În perioada 4 Oct (ora 07:00) – 5 Oct (ora 21:00) doar membri PLUS vor vota online desemnarea candidaților PLUS pentru București pentru alegerile parlamentare.
  • În jurul datei de 12 Oct delegații aleși la punctul 1 vor vota candidații USR PLUS pentru Parlament

IMPORTANT:

Delegații aleși la punctul 1 vor trebui să respecte întocmai votul dat de membri PLUS Sector 4 în alegerile interne pentru Parlament.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui susțin în acest manifest (https://castigambucurestiul.ro) următoarea lista de delegați USR PLUS Sector 4 pe care vă recomandă să îi votați în acest week-end:

  • Borțeanu Maria (Membru Birou Filiala PLUS)
  • Diaconescu Luminița (Membru Birou Filiala PLUS)
  • Ene Paul (Președinte Filiala USR)
  • Martin Bogdan (Membru Birou Filiala PLUS)
  • Mihalache Carmen (Membru Birou Filiala PLUS)
  • Mihalache Catalin (Candidat Consiliu Local S4 din partea USR)
  • Mitroi Cristina (Membru Birou Filiala USR)
  • Olaru Mircea (Candidat Consiliul Local S4 din partea PLUS)
  • Popovici Tiberiu (Membru Birou Filiala PLUS)
  • Sfirlogea Bogdan (Membru Birou Filiala USR)
  • Simion Bogdan (Membru USR)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri