Premierul Ludovic Orban a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu.

Având în vedere declarațiile în contradictoriu ale prefectului Capitalei, dar și dovada lipsei de informații a acestuia, premierul Ludovic Orban a decis demiterea lui Gheorghe Cojanu.

Acesta încă nu a făcut public anunțul. Decizia ar urma să fie luată în următoarea ședință de guvern, care va avea loc pe 21 sau 22 octombrie. Din primele informații, Marcel Vela va deveni înlocuitorul lui Cojanu.

După ce, la ora 19:00, a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se maibâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Vezi și: Rata de infectare din București este 3,19: care sunt cele mai noi restricții

Știre în actualizare.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri