Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat că este absurdă ideea că parlamentarii USR ar fi votat pentru Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ, scrie Agerpres.

"Am văzut declaraţia premierului din această dimineaţă. Premierul României pare un om cu simţul umorului, pentru că în condiţiile în care PNL a fost alături de PSD - şi la pensiile speciale, şi la Codul administrativ şi la toate acele USL-isme care sufocă România - să spui că USR, vreodată, ar vota cu Florin Iordache este cel puţin o glumă hazlie şi nimic mai mult. Acuzaţia este una ridicolă. Au fost 20 sau 21 de colegi de la USR la vot. Votul nostru a fost foarte clar pentru domnul Zegrean la preşedinţia Consiliului şi pentru colegul nostru Eduard Dîrcă la secţia specială. Liderul de grup a detaliat foarte clar cifrele. Acuzaţia este una ridicolă. Înţeleg disperarea de campanie electorală, dar nu cred că este vreun român în această ţară care să creadă, pe bune, că vreodată USR (...), cei care cu adevărat ne-am luptat cu PSD în fiecare zi a mandatului nostru, am vota vreodată cu Florin Iordache", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Dan Barna a adăugat că numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ este ''o ruşine şi o palmă pentru statul român".

"Este un lucru care arată cât de jos, de fapt, este actuala majoritate parlamentară - şi nu vorbesc doar de PSD. Acele voturi nu au venit niciunul de la USR şi spun asta în perfectă cunoştinţă de cauză, dar arată, de fapt, că suntem în logica unui troc şi de asta e atât de necesar ca parlamentari USR PLUS să fie în următoarea majoritate parlamentară într-un număr semnificativ", a precizat liderul USR PLUS.

Totodată, Barna a pus acuzaţiile aduse USR pe seama "unei logici electorale, în care, dacă se poate arunca cu insinuări dubioase, se face lucrul acesta".

"Nu a existat niciun fel de blat. Nu am cerut nimic pentru sprijinul colegului nostru, Eduard Dîrcă. Dacă ne uităm pe cifre, domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric. Este absurd. Cum aş putea eu să îi spun oricăruia dintre colegii mei? USR e un partid transparent. Vă imaginaţi că dacă i-aş fi spus unui coleg din USR că votăm cu Iordache nu ar fi apărut pe 700 de burtiere!? Serios, acum! (...) Faptul că o parte şi dintre cei din PNL au votat cu domnul Iordache - că altfel nu aveau cum să iasă cifrele - ţine de acel USL-ism care există în Parlament. Şi asta o ştim foarte bine - am văzut la pensiile speciale, la Codul administrativ. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne mai prostim din glumiţe din astea sugestive", a menţionat Barna.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, susţinând că, după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri