21 Octombrie 2020

Cine ”îi ține la ușă” lui Nicușor Dan pentru a nu-și ocupa oficial scaunul la Primăria Capitalei



Au trecut câteva săptămâni bune de când Nicușor Dan a câștigat funcția de primar general al Capitalei, însă validarea acestuia de către Tribunalul București, care a avut loc la începutul lunii octombrie, a fost contestată, mutare ce îl impiedică să își preia mandatul.

Decizia Tribunalului București privind mandatul la Primăria Capitalei a fost contestată prin 52 de cereri de apel, despre care Nicușor Dan spune că majoritatea au fost formulate de foști și actuali consilieri PSD.

”Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni(26 octombrie n.r.), la Curtea de Apel. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni””, precizează Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit datelor finale furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă(AEP), candidatul independent Nicusor Dan, sustinut de PNL si USR PLUS, a castigat alegerile pentru Primaria Capitalei, obtinand 42,81% din voturi (282.631). Gabriela Firea, candidat din partea PSD, a intrunit 37,97% din preferintele bucurestenilor, reprezentand 250.690 voturi.



Citeste si