Klaus Iohannis precizează că impunerea restricțiilor severe reprezintă singura soluție în lupta cu COVID-19 până la apariția unui vaccin eficient, punctând faptul că restricțiile în vigoare au ca scop protejarea populației și reducerea presiunii uriașe de pe sistemul sanitar.

”Este absolut de înțeles că măsurile nu sunt deloc populare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbăm radical modul de viață. Din păcate, am văzut cu toții că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă pe care o puteți urmări mai jos.

Președintele a mai vorbit și despre anunțurile privind vaccinul anti-COVID-19, însă face apel la cetățeni să fie realiști și să înțeleagă faptul că mai sunt de parcurs anumite etape până la vaccinare.

”Avem deja o strategie de vaccinare și sunt stabilite activitățile de implementare, am discutat și posibilitățile de stocare și distribuție și am stabilit instituțiile responsabile. Așa cum am mai menționat, de vaccin va beneficia inițial tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală”, a adăugat președintele care a menționat și faptul că nu este luată în calcul o carantinare totală acum și nici de sărbători.

BioNTech SE și Pfizer au anunțat că vaccinul experimental împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă are o eficiență de peste 90%.

Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Un număr de 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

Pe 10 noiembrie, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri